Στο «1ο συνέδριο για τη δημιουργία μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης» συμμετείχε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου



Από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στα Τρίκαλα το «1ο συνέδριο για τη δημιουργία μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης» (1o PLUG & PLAY Συνέδριο – Restart mAI City).

Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο οποίος, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τη Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών πόρων κα Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Τρικκαίων κ Δημήτρη Παπαστεργίου, με τους οποίους διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση και θέληση για την αξιοποίηση όλων των εργαλείων (τεχνολογικών, χρηματοπιστωτικών, κ.ά) και τον τοπικών πόρων και δυνατοτήτων, που μπορούν να αξιοποιηθούν από την αυτοδιοίκηση για τον Δήμο του μέλλοντος.

Βασικός στόχος του συνεδρίου ήταν, να έρθει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας, με τις υπάρχουσες πολιτικές και τις άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, για την ανάπτυξη πόλεων πιο φιλικών, λειτουργικών, σύγχρονων και ασφαλών.

Ενδεικτική είναι η λίστα των θεματικών ενοτήτων (του συνεδρίου) για το «αχανές» πεδίο δυνατοτήτων που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές:

Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων.

Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων.

Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων.

Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις.

Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών.

… οι αυτοδιοικητικές αρχές που αφήνουν πίσω τους συνήθειες και πρακτικές του παρελθόντος για να πορευθούν στο σήμερα και στο μέλλον με όραμα και στόχο μια πόλη «έξυπνη», λειτουργική, όμορφη και φιλική προς τον πολίτη και το περιβάλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.