ΠΔΜ: Παράταση για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα και μείωσης του θορύβου



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα και μείωσης του θορύβου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € που αφορά στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων. Ως νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ορίστηκε η 31/12/2019 και ώρα 14:00:00.

Οι δράσεις που θα επιλεγούν, θα αφορούν στη δημιουργία/αναβάθμιση σταθμών μέτρησης της ποιότητας του αέρα και δράσεις εξοπλισμού σταθμών μέτρησης, καθώς και δράσεις που αφορούν στη δημιουργία σταθμών καταγραφής, παρακολούθησης και μείωσης του θορύβου, προμήθειας εξοπλισμού μετρήσεων πηγών εκπομπών κ.α., στη βάση της εφαρμογής των σχετικών Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 – «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.