«Διαδρομές στη φύση, την τέχνη και την ιστορία των Σερβίων»: Δράσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ο Δήμος Σερβίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα», και η Θεατρική Ομάδα Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα», σας ενημερώνουν ότι η παράσταση «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου», του Μανώλη Κορρέ, θα δοθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:00, με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019», με γενικό τίτλο «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», και για την ΕΦΑ Κοζάνης «Διαδρομές στη φύση, την τέχνη και την ιστορία των Σερβίων».

Για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα παραμένει ως έχει:
Στις 11:00: Περίπατο στη βυζαντινή Καστροπολιτεία Σερβίων, με έναρξη από το πετρογέφυρο του Κάστρου. Η διαδρομή διέρχεται από το φαράγγι του Κάστρου, όπου θα γίνει ξενάγηση στα ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα βράχια από τον Δρ Γεωλογίας – Αρχαιολογίας Λάζαρο Χατζηλαζαρίδη, και καταλήγει στην κορυφή του Κάστρου, όπου θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με αναφορές και στις λοιπές αρχαιότητες των Σερβίων, από την Προϊσταμένη της Εφορείας, Δρ αρχαιολόγο Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη.

Η ΕΦΑ Κοζάνης ενημερώνει επίσης το κοινό, ότι το Σαββατοκύριακο του εορτασμού, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στα μουσεία, μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους του Κράτους, είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.