Σωματείο Εκπαιδευτών Αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας: «Οι εκπαιδευτές είναι οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για εκπαίδευση, παιδεία αλλά για τις τομές που πρέπει να γίνουν»

Με αφορμή την διενέργεια δύο ημερίδων με θέμα “εκπαίδευση συνείδησης ανθρώπων” (ημερίδα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς) με καλεσμένο τον κ.Ιαβέρη σήμερα Τετάρτη,25 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη και στην Πτολεμαίδα αποστέλλουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο την θέση του Σωματείου Εκπαιδευτών Δυτικής Μακεδονίας.

Κατ’ αρχάς,εμείς οι εκπαιδευτές,χαιρετίζουμε κάθε αυθόρμητη πρωτοβουλία που θα περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα που αφορά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το δικό μας θέμα.

Ως μοναδικός φορέας οδικής ασφάλειας στην χώρα αλλά και στην ΕΕ θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους διοργανωτές:

Με ποιά ιδιότητα θα μιλήσει ο κατά τ’ άλλα εκλεκτός καλεσμένος;

Όταν στις προκηρύξεις της,για εποχιακό αλλά και μόνιμο προσωπικό,η ΔΕΗ ζητά επαγγελματικά διπλώματα,ποιός φορέας εκπαιδεύει τους μελλοντικούς εργαζομένους της;

Μήπως ο καλεσμένος;

Τί ακριβώς σημαίνει η “εκπαίδευση συνείδησης ανθρώπων” και που μπορεί κάποιος να εξειδικευθεί στο παραπάνω αντικείμενο;

Οι εκπαιδευτές οδηγών,βρισκόμενοι διαρκώς μέσα στο οδικό περιβάλλον προσφέρουν εκπαίδευση σε οδηγούς που εντάσσονται στον κοινωνικό αλλά και στον οικονομικό ιστό της χώρας.

Είναι οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για εκπαίδευση,παιδεία αλλά για τις τομές που πρέπει να γίνουν για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα.

Για άλλη μια φορά,κανείς δεν προσέγγισε τον μοναδικό και πραγματικό κλάδο οδικής εκπαίδευσης.

Έχοντας στοχοποιηθεί άδικα και ανεπανόρθωτα από το 2015 και εντεύθεν από μια κυβέρνηση που δεν είχε ιδέα για το πώς θα βελτιώσει την παροχή οδικής εκπαίδευσης και έχοντας αποκλειστεί φασιστικά από οποιαδήποτε διαβούλευση πάνω στο αντικείμενο,βρισκόμαστε σήμερα στην δυσάρεστη θέση να “φοράνε άλλοι τα ρούχα μας”,ξανά.

Ο κλάδος των εκπαιδευτών οδήγησης έχει σαν ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ την βελτίωση/μετάδοση κιναισθητικής ευφυίας και αντίληψης.

Την άρτια εκπαίδευση σε ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως ΑΜΕΑ με ειδικά οχήματα αλλά και την εξειδίκευση/πιστοποίηση σε επαγγελματικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων.

Στην χρήση εξομοιωτών αλλά και την πρώτη επαφή οποιουδήποτε στην χρήση κάθε οχήματος.

Ορισμένοι από μας ως ψυχολόγοι/παιδαγωγοί κυκλοφορίας μπορούμε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των χρηστών της οδού.

Όμως βλέπουμε ότι άλλοι θα μιλήσουν για μας.

Ενδεχομένως να στοχοποιηθούμε ερήμην.

Πάλι.

Ο Δήμος Εορδαίας αλλά και Κοζάνης αν μη τι άλλο έχουν αγνές προθέσεις.

το ίδιο και η Περιφέρεια.

Χαιρετίζουμε αυτές τις προθέσεις αλλά μόνο αυτές.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.