Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στο Σκλαβενίτη

Συνάδελφοι – εργαζόμενοι στον Σκλαβενίτη,

Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που αφορά τους μισθούς και τους όρους εργασίας. Η ενημέρωση έγινε μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας (εσωτερικό mail) και του διαδικτύου!! Τα 2 επιχειρησιακά σωματεία με ανακοινώσεις τους, ενημέρωσαν ότι η σύμβαση θα είναι 2ετής (μέχρι 31/01/2021).

Όσο όμως και να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη τους επιτυχία, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εργοδότες κάνουν λόγο για «ανάπτυξη για όλους» και η εταιρεία Σκλαβενίτης μέσω δημοσιευμάτων μιλάει για την επιτυχία του εγχειρήματος και την αύξηση τζίρων και κερδών, εμείς έχουμε γονατίσει στη δουλειά.

Η καθημερινότητα είναι αμείλικτη, με 6ήμερα χωρίς ρεπό μέσω τροποποιητικών συμβάσεων, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των 10 ημερών σε αποθήκες και καταστήματα κατά τις εορταστικές περιόδους, με κομμένα Σαββατοδεύτερα, με μείωση μισθών με το κόψιμο των υπερωριών στους ημιαπασχολούμενους, με ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και έντονη εντατικοποίηση.

Η σύμβαση εργασίας είναι οι όροι δουλειάς μας. Είναι ο μισθός, το ωράριο, τα ρεπό, οι άδειες μας, οι εργασιακές σχέσεις. Μας ρίχνουν το τυράκι της ιδιωτικής ασφάλισης για νοσοκομειακή περίθαλψη για να κρύψουν ότι έβαλαν την υπογραφή τους στα κρυφά σε μια επιχειρησιακή σύμβαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας. Καμία υποχώρηση, καμία συμφωνία και καμία ανοχή δε μπορεί να υπάρχει για ενδεχόμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στην ασφάλιση, στην υγεία μας.

Το ΣΕΥΠΕ αγωνίζεται κάθε εργαζόμενος να έχει λόγο μέσα από συλλογικές, ζωντανές διαδικασίες, που θα οργανώνουν την πάλη μας απέναντι στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική και τον εργασιακό μεσαίωνα. Γι’ αυτό μπροστά και στο υπό ψήφιση αντεργατικό πολυνομοσχέδιο (που έχει βαπτιστεί ως αναπτυξιακό) που καταργεί υπό προϋποθέσεις τις κλαδικές ΣΣΕ, απαξιώνει τον ΟΜΕΔ, εφαρμόζει το ηλεκτρονικό μητρώο και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τον έλεγχο στα συνδικάτα η συμμετοχή στην απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου είναι επιτακτική.

Στην επιχειρησιακή σύμβαση πρέπει να υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, κεντρικές αποθήκες, τμήματα παραλαβών, ετοιμασίας, αποστολών, καθαριότητας, φύλαξης, οδηγών, τεχνικών και συντηρητών, υπάλληλοι γραφείων, λογιστών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.»

Παλεύουμε συνολικά για τους εργαζόμενους στα super market για:

Πλήρες ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους 5ημερο- 8ωρο- 40ωρο και μετατροπή όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Βασικός μικτός μισθός 920 ευρώ χωρίς κανένα διαχωρισμό εργαζομένων.

Σύστημα κυλιόμενων βαρδιών και ρεπό για όλους τους εργαζόμενους με σταθερό τριμηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.

Καθορισμός ειδικοτήτων και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της κάθε ειδικότητας. Απαγορεύεται ρητώς η ενασχόληση των εργαζομένων της επιχείρησης με άλλες ειδικότητες. Παροχή των ανάλογων μέσων ατομικής προστασίας και απαγόρευση της ενασχόλησης σε άλλα πόστα.

Η εταιρεία να μετακινεί τους εργαζόμενους σε καταστήματα του δικτύου της πλησίον στη διεύθυνση κατοικίας τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό λόγω ειδικότητας, θέσης κ.τ.λ., η εταιρεία υποχρεώνεται να εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Ελάτε σε επαφή με το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στο Σκλαβενίτη

  1. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ……..ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ ….ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ………..ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ………..ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΡΑ 800.000.000 ΕΥΡΩ . ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.