Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια για την συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον υπουργό ενέργειας

Διαφαινόμενο είναι πλέον ότι η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για άλλη μια φορά στρατεύεται με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για να προχωρήσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ και η μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.

Η μετάβαση στην μεταλιγιτική εποχή αλλά και το σχέδιο που προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ για την διασφάλιση των κερδών της ΔΕΗ Α.Ε θα σημαίνει για τους εργαζόμενους απολύσεις, μειώσεις μισθών, ανεργία, επέκταση των ελαστικών σχ΄σεων εργασίας, ενεργειακή φτώχεια για το λαό και αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος κ.α

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαχρονικά έχει ευθύνες αφού σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στήριξε τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, με την μετοχοποίηση, την τριχοτόμηση της επιχείρησης, το ξεπούλημα του ασφαλιστικού των εργαζομένων κ.α.

Το κλίμα ανοχής και αναμονής που θέλει να περάσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι γιατί ουσιαστικά στηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησης παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ ΑΕ και ο λαός στην Δυτική Μακεδονία πρέπει να προσπεράσου τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και να οργανώσουν την πάλη τους με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΣΕΕΕΝ στις 1 Οκτώβρη στην Πτολεμαΐδας στις 7:30μμ στην κεντρική πλατεία ενάντια την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

2 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.