«Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» με αρκετές δράσεις την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά

Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και πιο συγκεκριμένα στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» συμμετέχει έμπρακτα ο Δήμος Καστοριάς, πραγματοποιώντας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σειρά εκδηλώσεων, που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620», αλλά και εθελοντές συμπολίτες μας, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το ποδήλατο σε όλες τις ηλικίες, καθώς και δράσεις με θέμα την οδική ασφάλεια. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να πάρουν οι μικροί ποδηλάτες τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας. Τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως ποδηλάτες, αλλά και ως πεζοί, με βιωματικό τρόπο, υπό τις οδηγίες των Τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καστοριάς θα διαθέσει ποδήλατα και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού, προκειμένου να συμμετέχουν με ασφάλεια στις προαναφερόμενες δράσεις.

Πρόγραμμα: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

11:00π.μ. Ενημέρωση με τίτλο: “Κώδικας οδικής κυκλοφορίας και ποδήλατο” στο αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

12:00. «Ελέγχω το ποδήλατό μου». Έμπειροι ποδηλάτες και τεχνικοί θα δώσουν οδηγίες για τη φροντίδα του ποδηλάτου, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για εξοπλισμό, αξεσουάρ, τη θέση οδήγησης κ.ά.

12:30μ.μ. Κυκλοφοριακή αγωγή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Καστοριάς

14:00. Ποδηλατο – βόλτα για ενήλικες εντός πόλης. Σταθμοί της ποδηλατο – βόλτας είναι η πλατεία “Αφοί Εμμανουήλ” μέσω Λ. Κύκνων – Μ. Αλεξάνδρου – Ορεστιάδος και το Αρχοντικό Τσιατσιαπά μέσω Ορεστιάδος – Μ. Αλεξάνδρου – 11ης Νοεμβρίου – Λ. Νίκης.

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

2 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.