Κοζάνη Τόπος να Ζεις: «Παζάρι θέσεων και αλά καρτ πλειοψηφία – Είναι νόμιμο αυτό, είναι όμως ηθικό και πολιτικά ορθό;»

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκλέχθηκαν και επιλέχθηκαν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα Δ.Σ των Νομικών Προσώπων του Δήμου, με τις μεθοδεύσεις της νέας πλειοψηφίας που έχει defacto διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με την συνεργασία των παρατάξεων του Δημάρχου και των κυρίων Μιχαηλίδη και Σημανδράκου και αξιοποιώντας και τις ρυθμίσεις που προβλέπει η νομοθεσία, κατάφεραν να εκπροσωπείται η πλειοψηφία σχεδόν απόλυτα, ενώ η μειοψηφία να έχει ελάχιστες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα νομικά πρόσωπα η Νέα Πλειοψηφία ελέγχει σχεδόν το 80 με 90% των θέσεων, προφανώς μετά από συνεννόηση.

Είναι νόμιμο αυτό, είναι όμως ηθικό; Και επειδή ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν ότι η ηθική δεν έχει σχέση με την πολιτική, είναι άραγε πολιτικά ορθό;

Είναι ξεκάθαρο ότι οι τρεις συνεργαζόμενες παρατάξεις έχουν επιλέξει να λειτουργούν α λα καρτ. Παρά το γεγονός ότι συμφώνησαν να συνδιοικήσουν τον Δήμο Κοζάνης, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξαν να λειτουργήσουν ως αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και να παραβιάσουν βασικές αρχές αντιπροσωπευτικότητας με στόχο να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τόσο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όσο και στον ΟΑΠΝ, η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη, η 3η δηλαδή παράταξη σε εκλογική δύναμη, έχει περισσότερους εκπροσώπους από τη Δημοτική Κίνηση, την 2η δηλαδή παράταξη σε εκλογική δύναμη και μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τα παράδοξα συνεχίζονται με την παράταξη του κου Σημανδράκου τον 4ο δηλαδή των εκλογών να έχει εκπροσώπηση παντού ενώ ο 5ος , 6ος και 7ος δεν έχουν επι της ουσίας πουθενά!

Το πολιτικό και δεοντολογικό ζήτημα που ανακύπτει είναι κατά την γνώμη μας ιδιαίτερα σοβαρό αφού παραβιάστηκε με εξόφθαλμο τρόπο η αρχή της αναλογικότητας και της ίσης μεταχείρισης και έγινε προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε φωνή αντιπολίτευσης παραγνωρίζοντας τον θεσμικό της ρόλο.

Έχουμε αποδείξει διαχρονικά και το έχουμε ξεκαθαρίσει και στις παρούσες συνθήκες ότι ο ρόλος μας, πέρα από κριτικός θέλουμε να είναι και δημιουργικός και αυτό θα κάνουμε απαρέγκλιτα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα ΔΣ που συμμετέχουμε.

Η συμμαχία που έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και διοικεί πλέον τον δήμο, επέλεξε να παίξει σε διπλό ταμπλό. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους τη στάση τους για να αποφύγουν την κρίση ταυτότητας. Δεν γίνεται να θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοζάνη Τόπος να Ζεις: «Παζάρι θέσεων και αλά καρτ πλειοψηφία – Είναι νόμιμο αυτό, είναι όμως ηθικό και πολιτικά ορθό;»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.