Επέτειος 200 ετών ελευθερίας ή συνέχισης ραγιαδισμού; Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Αν η σύσταση ειδικού δικαστηρίου και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την βαριά ομηρία και την λεηλασία της πατρίδας μας, καθώς και για την εγκληματική εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας των μνημονίων σε βάρος του λαού μας δεν αποτελούν μονόδρομο, τότε αντί για τις εορταστικές εκδηλώσεις 200 ετών για την επανάσταση 1821 και την απελευθέρωση, η κ Γιάννα Αγγελοπούλου ας προετοιμάσει τις γιορτές για τη συνέχεια του ραγιαδισμού μας.

Οι κυνικές ομολογίες του πρώην προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, των πλέων αρμόδιων για τις καταστρεπτικές για τους έλληνες και την Ελλάδα ευθύνες της Τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν μπορούν ν’ αφήνουν αδιάφορους τους έλληνες.
Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε: «Βασικός στόχος κυρίως του πρώτου ελληνικού μνημονίου, ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας». Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Μαριά τόνισε ότι «επρόκειτο για μια τεράστια κρίση, καθώς κινδύνευε με πλήρη κατάρρευση ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αφήνοντας πολλές χώρες με υψηλό χρέος». Με λίγα λόγια προτεραιότητα ήταν να σωθούν οι ξένες τράπεζες, αδιαφορώντας για το λαό και τη δημόσια περιουσία. Σε σωρεία ακόμα αποκαλύψεων για τον ύπουλο ρόλο της Τρόικας προέβη η «μικρή Ολλανδέζα» αλλά στο τέλος της προεδρικής θητείας και μετέπειτα.

Ο Αντώνης Σαμαράς τότε πρόεδρος της ΝΔ στην αντιπολίτευση, δεσμεύτηκε προεκλογικά για «μια και μόνη εξεταστική» αυτή που θα διερευνούσε πως μας έβαλε στο πρώτο μνημόνιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ακόμα και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που ξεπλένει όλα τα ανομήματα, προβλέπει ότι οι πρωθυπουργοί λογοδοτούν όχι μόνο στο λαό, αλλά και στα ποινικά δικαστήρια για πράξεις και παραλήψεις που επέφεραν την καταστροφή του τόπου. Όταν όμως ο κ Σαμαράς μπήκε στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου ψήφισε στις 12/2/2012 το δεύτερο (αντισυνταγματικό) μνημόνιο, όπου υπάρχει άρθρο για την παραίτηση της χώρας από την εθνική κυριαρχία όσον αφορά τη δημόσια περιουσία!

Σε πρόσφατες δηλώσεις η «καλόψυχη» και «γενναιόδωρη» (προτείνει μείωση των πρωτογενών μας πλεονασμάτων) διευθύντρια του ΔΝΤ (διεθνούς φιλανθρωπικού ταμείου) Κριστίν Λαγκάρντ με μια κυνική δήλωσή της μας λέει «δεν θέλω να ανοίξω το κουτί της Πανδώρας» αναφερόμενη στο παρασκήνιο για την επιβολή των απάνθρωπων μνημονίων. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Ευρωβουλής για την ανάληψη της θέσης του προέδρου της ΕΚΤ παραδέχθηκε πως όλοι (ΔΝΤ-Ευρωπαίοι-ελληνικές κυβερνήσεις) έχουν ευθύνη για τις αποφάσεις (μνημόνια) που ισοπέδωσαν την ελληνική κοινωνία και υφάρπαξαν τον πλούτο της Ελλάδας.

Απέναντι σ’ αυτές τις ξεδιάντροπες ομολογίες το «σύστημα» προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στον Γιάνη Βαρουφάκη (που μπορεί να έχει) για τις «παράνομες» ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup.

Μέγιστο έγκλημα! Ενός διορισμένου οργάνου που κουμαντάρει τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών και θέλει να τα έχει όλα στο παρασκήνιο! Όλα στο σκοτάδι! Μη βγουν τα άπλυτά τους στη φόρα! Μη ξεβρακωθούν …..

Επειδή δυστυχώς δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θα θέσουν στην κρίση των αρμόδιων δικαστικών αρχών τους ξένους υπεύθυνους και ΟΛΟΥΣ τους πρωθυπουργούς των μνημονίων, για να έχουν καθαρό το μέτωπό τους, για να είναι το παράδειγμα στους επόμενους, για την υστεροφημία τους, για την ύστατη απολογία τους απέναντι στον ελληνικό λαό, όλοι μαζί οι πρωθυπουργοί που υπέγραψαν μνημόνια, οφείλουν να ζητήσουν οι ίδιοι τη δίκαια κρίση τους, για να παραδοθούν στην ιστορία άσπιλοι και αμόλυντοι, με επίσημα συγχωροχάρτια. Το χρωστούν στους πολλούς αυτόχειρες των μνημονιακών χρόνων, στους χιλιάδες ανέργους, στα παιδιά που ξενιτεύτηκαν, στους έλληνες που υπέφεραν και στην ταπεινωμένη Ελλάδα.

Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου σκεφτείτε καλά ποια επέτειο πρέπει να οργανώσετε …..

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επέτειος 200 ετών ελευθερίας ή συνέχισης ραγιαδισμού; Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

  1. Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε: «Βασικός στόχος κυρίως του πρώτου ελληνικού μνημονίου, ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας».

    ΦΟΒΕΡΟ !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.