Ανακοινώσεις σωματείων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ



Το παράρτημα ΠΑ.Σ.Α.Σ ΔΕΗ Κοζάνης ΚΑΛΕΙ Όλους τους Συνταξιούχους στο συλλαλητήριο για την Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία Κοζάνης ώρα 15,30 (3,30 μ.μ.)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ψαλλίδας Χρήστος


Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα συνεχίζονται και με τη νέα κυβέρνηση. Μετά το “τέλος των μνημονίων” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν “οι καλές και ποιοτικές δουλειές” και η ανάπτυξη για όλους από την ΝΔ. Όλοι όμως γνωρίζουμε τι σημαίνει ανάπτυξη και καλές δουλειές, όπως καλά γνωρίσαμε και το τέλος των μνημονίων…

Σημαίνει το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και το φακέλωμα των μελών των σωματείων (έχοντας στο στόχαστρο τα ταξικά συνδικάτα που τους χαλάνε τη σούπα)
Σημαίνει την ουσιαστική κατάργηση του (ήδη υποστελεχωμένου) Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με ότι συνεπάγεται αυτό στον έλεγχο των εργοδοτών για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας
Σημαίνει την απελευθέρωση της Ενέργειας, που θα κληθεί να την πληρώσει ο λαός
Σημαίνει την κατάργηση του λόγου απόλυσης, όπλο στη φαρέτρα των εργοδοτών για “ξεσάλωμα” στο να απολύουν όποιος δεν τους είναι αρεστός
Σημαίνει πολλά περισσότερα και όλα αυτά αφορούν τη ζωή μας. Και στον κλάδο μας, βιώσαμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια την ανάπτυξή τους. Ανάπτυξη σημαίνει την περαιτέρω εντατικοποίηση στη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες, την πίεση από την πλευρά του εργοδότη, την έκθεση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις εργασίες έξω από τα καθήκοντά μας, την ανασφάλιστη εργασία. Στη μαύρη ανάπτυξή τους όμως μπορούμε να απαντήσουμε. Έχουμε τη δύναμη κι αυτή είναι η συσπείρωση κι ο αγώνας μέσα από το συνδικάτο μας. Δίνουμε δύναμη στο ΣΕΥΠΕ, δίνουμε δύναμη στο ΠΑΜΕ. Οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, παλεύουμε για:

Κατοχύρωση Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΚΣΣΕ) με πλήρη ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουμε υποστεί. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€.
Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, να καταργηθούν οι δεκάδες μορφές “ευέλικτης” απασχόλησης.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
Καμία αύξηση στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι.

Σωματεία με πραγματική λειτουργία, αποκούμπι του κάθε εργαζόμενου. ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ.
ΌΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

ΤΟ ΣΕΥΠΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6:00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 3:00μμ από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Εργαζόμενες και άνεργες, αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, φοιτήτριες, νέες μητέρες

Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 7ης Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερούν επιχειρηματικοί κολοσσοί, ΕΕ και κυβέρνηση.

Να μη συμβιβαστούμε με τη ζωή- λάστιχο, με την επίθεση διαρκείας ΕΕ- κυβέρνησης
Να ρίξουμε άκυρο στα κάλπικα διλήμματα της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που μας εκβιάζει να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας με κριτήριο τις αντοχές της “οικονομίας της αγοράς”. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά μας δικαιώματα, κομματιάζοντας την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων μητέρων κρύβεται η αγωνία τους για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι αυτό και επιδιώκουν να αυξήσουν τη γυναικεία απασχόληση με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα).

Δεν τους έπιασε ο πόνος για να ανακουφιστεί η εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα, να έχει μια ζωή όπως της αξίζει το 2019. Δεν έχουν πρόθεση να απαλλάξουν τη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη γυναίκα από το βάρος της φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, του νοικοκυριού που πέφτει στις πλάτες μας, λόγω των υποβαθμισμένων ή ανύπαρκτων ή εμπορευματοποιημένων κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κρατική προστασία περιορίζεται σε ορισμένα επιδόματα, ως ένα “ελάχιστο” δίκτυ για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Γιατί οι ανάγκες προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας λογαριάζονται με τη λογική του “κόστους” για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος, ενώ δίνουν προτεραιότητα και χρήματα για προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, η ασφάλειά τους με μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας σε σχολεία και σχολές μπαίνει στη “ζυγαριά” του “κόστους”.

Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ με το “καλημέρα” προχώρησε σε νέους νόμους με νέες φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και με ιδιωτικοποιήσεις όπως της ΔΕΗ, του νερού, των αστικών συγκοινωνιών. Την ίδια στιγμή, καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας στην ενεργειακή φτώχεια, στη ζωή στην πρέσα με τους αβάσταχτους φόρους και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
Όσο κάνουν στην οικονομία κουμάντο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους. Τόσο θα αυξάνονται οι κίνδυνοι για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ- ΕΕ, με την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε όλη την Ελλάδα. Η ζωή των οικογενειών μας κινδυνεύει για τα συμφέροντά τους. Γι αυτό και ο αγώνας μας ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις που τους υπηρετούν είναι όρος επιβίωσης για μας.

Δεν υποτασσόμαστε στον αρνητικό συσχετισμό. Εντείνουμε την πάλη μας για να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας.

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα γυναίκα,

Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας

Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.

Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων.

Άδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.

Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση.

Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.

Επαναφορά της 5ετούς διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Να εξασφαλίζεται από το κράτος για όλα τα παιδιά -από τη γέννησή τους μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο- θέση σε προσχολική δομή, δημόσια και δωρεάν. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί σταθμοί και Νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτίρια, αίθουσες και προσωπικό.

Υποδομές εδώ και τώρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Δώσε δυναμικά το παρών στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση λεωφορείου από το δημαρχείο Πτολεμαΐδας στις 3:00μμ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 6:00μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.


Ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης θα συμμετέχει ως μέλος της ΔΟΕ (Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας) στο Συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ που θα γίνει στη Θεσ/νίκη το Σάββατο 7/9.

Διεκδικούμε:

14χρονη Δημόσια & Δωρεάν Εκπαίδευση
Μόνιμους Διορισμούς Αναπληρωτών

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


« Η ΕΝΩΣΗ » ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στο κοινωνικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για να εκφράσουμε την αντίθεση μας και να πούμε:

ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών και συντάξεων .
ΟΧΙ στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Η πολιτική της λιτότητας σε συνεργασία με τους δανειστές, οδήγησε στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πλήρη εργασία για όλους.
– Αποκατάσταση εργατικών δικαιωμάτων .
– Βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.