Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας για τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΝΚ



Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με θέμα την προετοιμασία της κινητοποίησης στην ΔΕΘ καθώς και ενημέρωση για παρεμβάσεις του έκανε το Προεδρείο του Ε.Κ. το προηγούμενο διάστημα.

Η συζήτηση ήταν αποκαλυπτική για το ρόλο του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στο πλαίσιο διεκδίκησης για την κινητοποίηση της ΔΕΘ απουσίαζε εντελώς η αναφορά στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η Ν.Δ και σκοπό έχει να δώσει συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, στη ζωή και δράση των σωματείων με το ηλεκτρονικό φακέλωμα που επιχειρείται. Δεν είναι τυχαίο. Οι εκλεγμένοι των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ έχουν αποδείξει το ρόλο τους. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερνε το νόμο για να βάλει εμπόδια στην απεργία δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση, στοιχισμένοι στη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ότι η «απεργία έχει φάει τα ψωμιά της».

Αφού εκτίναξαν την νοθεία το προηγούμενο διάστημα σε πρωτοφανή επίπεδα για να ελέγξουν τα σωματεία και να τα προσδέσουν στις επιταγές των αφεντικών και του κράτους τώρα με τις τοποθετήσεις τους επιβεβαιώνουν την παραπάνω εκτίμηση με τον πιο κυνικό τρόπο.

Εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ τοποθετήθηκαν αναφανδόν υπέρ του νόμου της Ν.Δ. Όμως αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην επιχειρηματολογία τους για το πόσο καλή είναι η νέα κυβέρνηση. Είπαν ότι ο συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζεται «είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει» και ότι «ακόμα και η κυβέρνηση να μην προχωρούσε στο νόμο έπρεπε να το προτείνουμε εμείς για να καθαρίσουν τα σωματεία από τη νοθεία». (εδώ γελάνε και οι πέτρες). Έφτιαξαν το φιλεργατικό προφίλ του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος – όπως είπαν – απευθυνόμενος στους βιομήχανους τους υποσχέθηκε φοροαπαλλαγές με την προτροπή «να προσέχουν τους εργαζόμενους». Οι αστειότητες ότι «οι κομμουνιστές είναι ενάντια στην τεχνολογία» και ότι «δεν θα υπήρχαν εργαζόμενοι αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες» είναι για γέλια και για κλάματα και δεν χωράνε παραπάνω σχολιασμό.

Οι τοποθετήσεις αυτές αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι συγκεκριμένοι που θέλουν να λένε ότι είναι αντιπρόσωποι εργαζόμενων δεν είναι τίποτα άλλο παρά τσιράκια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων στα εργατικά σωματεία. Ούτε η εργοδοσία και η κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν τόσο καλά υπέρ των συμφερόντων τους.

Πήραν θάρρος από την κυβερνητική αλλαγή και νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να συνεχίσουν την προσπάθεια τους να μετατρέψουν τα σωματεία σε φερέφωνα των εργοδοτών. Νομίζουν ότι οι ταξικές δυνάμεις θα φοβηθούν μπροστά στο σχέδιο «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης, στους μπράβους που επιστρατεύουν στα συνέδρια και τις διαδικασίες του κινήματος. Είναι γελασμένοι. Οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν και αυτή τη μάχη με όσες θυσίες χρειαστούν ώστε τα σωματεία να είναι αποκούμπι των εργαζόμενων στην αντεργατική επίθεση που δέχονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να οργανωθούν στα σωματεία και να πετάξουμε τους «πράκτορες» των αφεντικών έξω από τις οργανώσεις μας.

Συνεχίζουμε την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο «σχέδιο διάσωσης» της ΝΔ για τη ΔΕΗ που είναι σχέδιο εξόντωσης των εργατικών -λαϊκών νοικοκυριών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.