Κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Συνάδερφοι – ισσες συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε αλλά οι μειώσεις στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις συνεχίζονται. Η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει και πάλι το Ασφαλιστικό. Έχει διορίσει Επιτροπή που θα μελετήσει τις επόμενες ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις και της οποίας το πόρισμα περιμένει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Το σύστημα των “τριών Πυλώνων” που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, θα επιταχύνει την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Ασφάλισης, δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Αυτή τη στόχευση υπηρετούσαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τελευταίο το νόμο Κατρούγκαλου, που εφάρμοσε τη ρήτρα “μηδενικού ελλείμματος” για τις επικουρικές συντάξεις, που σημαίνει ότι αυτές θα δίνονται ανάλογα με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το Ταμείο, χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση.

Αυτή τη στόχευση συνδιαμόρφωναν και συνυπέγραφαν όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας, στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα την ψήφιση, πριν λίγους μήνες, του Κανονισμού για την Προώθηση του “Πανευρωπαϊκού Ατομικού Ασφαλιστικού Προϊόντος” (ΡΕΡΡ), την πλήρη κατεδάφιση των δημόσιων Ασφαλιστικών συστημάτων στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Συνάδερφοι – ισσες συνταξιούχοι

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αν και αφορούν τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε νέα μείωση και τις δικές μας συντάξεις.

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

Γι’ αυτό κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάζει. Η “κανονικότητα” και η “βιώσιμη ανάπτυξη” της σημερινής κυβέρνησης, έχει τόση σχέση με την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών, όση σχέση είχε η “δίκαιη ανάπτυξη” της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή καμία.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη 2019 στη Θεσσαλονίκη είναι ένα ακόμα αγωνιστικό βήμα, όπου οι συνταξιούχοι της πόλης μας και όχι μόνο, δεν θα διατρανώσουν απλά την αντίθεσή τους με την πολιτική που μας εξαθλιώνει, αλλά θα αναδείξουν τα αιτήματα που αφορούν τη δική τους “κανονικότητα”, δηλαδή την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Η Διοίκηση του Σωματείου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους της πόλης και του νομού!

Να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα, στην πλ. Αριστοτέλους (Αναχώρηση των λεωφορείων από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 15.30 μ.μ.)».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.