Συνάντηση του ΣΕΕΠΕΑ με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Μαρδίρη Θεόδωρο



Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 το Δ.Σ του ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Μακεδονίας και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΕΕΠ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μαρδίρη Θεόδωρο και κατέθεσαν προφορικά και γραπτά τα αιτήματα του συλλόγου για τη διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ο Σύλλογος για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και για την τοποθέτηση αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ πρότεινε:

Να αποσταλούν άμεσα στο Υπουργείο Παιδείας όλα τα λειτουργικά κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ που προκύπτουν μετά τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις.
Να διατεθούν όλες οι πιστώσεις όλων των προγραμμάτων μαζί, ώστε οι συνάδελφοι να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο δίκαιη αντιμετώπιση ως προς την επιλογή των δομών που επιθυμούν να εργαστούν.
Μόλις έρθουν οι πιστώσεις να είναι έτοιμο το ΠΥΣΕΕΠ να συνεδριάσει, προκειμένου να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία.
Πριν τις τοποθετήσεις να γίνεται από το ΠΥΣΕΕΠ επικύρωση και ανακοίνωση των λειτουργικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ που αποστέλλουν οι ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ. Επίσης να αιτιολογείται από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τους προϊσταμένους ΚΕΣΥ η μη δήλωση κενών σε κάποιες ειδικότητες, όταν αυτό συμβαίνει.
Να γίνει έλεγχος αν τα λειτουργικά κενά που δηλώνουν οι Διευθυντές σχολικών μονάδων και οι Προϊστάμενοι ΚΕΣΥ για το σχολικό έτος 2019-2020, συνάδουν με αυτά των προηγούμενων ετών και αν καλύπτονται όλες οι ειδικότητες ΕΕΠ-ΕΒΠ που προβλέπονται. Θέλουμε έτσι να αποφύγουμε την απαρχαιωμένη αυθαίρετη νοοτροπία ορισμένων διευθυντών και προϊσταμένων στην επιλογή ή μη επιλογή προσωπικού.

Τέλος, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι στην απόφαση, που καθορίζει τις Ομάδες Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ασκούν καθήκοντα μέλη ΕΕΠ του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων φέτος υπάρχει μία (1) μόνο ομάδα, ενώ το σχολικό έτος 2018-2019 υπήρχαν τέσσερις (4) ομάδες. Επίσης στο πρόγραμμα για Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, για το σχολικό έτος 2019-2020, δεν προβλέπεται κανένας Κοινωνικός Λειτουργός στην Περιφέρειά μας. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έγιναν ή που πρόκειται να γίνουν από την πλευρά σας για τα δύο αυτά προγράμματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Μαρδίρη Θεόδωρο για την άμεση ανταπόκριση ώστε να υλοποιηθεί η συνάντηση μας. Ο κ. Μαρδίρης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Σύλλογο μας ώστε να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν σωστά οι σχολικές μονάδες ειδικής και γενικής εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ ΣΕΕΠΕΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.