Καταργείται η υποχρέωση της επιχείρησης να αιτιολογεί με βάσιμο λόγο την απόλυση υπαλλήλου – Ανακοίνωση του ΠΑΝΣΕΚΤΕΑγαπητοί Συνάδελφοι επιχειρηματίες,

Ένα από τα χειρότερα νομοθετήματα της προηγούμενης κυβέρνησης και πρόσφατο της 17 Μαΐου ήταν ο βάσιμος λόγος της Απόλυσης ενός υπαλλήλου. Δυστυχώς με τον Νόμο 4611/2019 επέβαλλε στην επιχείρηση να αιτιολογεί την απόλυση ενός υπαλλήλου. Σε περίπτωση που ο λόγος δεν είναι βάσιμος το Δικαστήριο δεν θα εγκρίνει την απόλυση του υπαλλήλου.

Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι ότι το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου είχε πλήρη άγνοια από τον Ανωτέρω Νόμο που ήταν λαιμητόμος και καταστροφή στην λειτουργία της επιχείρησης.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. έχει δημοσιοποιήσει ότι θα καυτηριάζει την πολιτική και τα μέτρα οποιασδήποτε κυβέρνησης που οι Νόμοι με τις τροποποιήσεις και τις καταργήσεις δημιουργούν προβλήματα στην Βιωσιμότητα και την Ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.