Θεμελιώθηκε η νέα πτέρυγα του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στην Κοζάνη

Tα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου Κοζάνης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από το μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.Παύλο, παρουσία των απερχόμενων Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη και του Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη, που στη θητεία τους αποφασίστηκε το σημαντικό έργο της κατασκευής και του εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Σε κλίμα συγκίνησης από τους γέροντες και τις γερόντισσες που φιλοξενούνται στο Τιάλειο Γηροκομείο, των εργαζομένων των παρευρισκομένων και κυρίως του Μητροπολοίτη Σερβίων και Κοζάνης τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τους κ. κ. Καρυπίδη και Ιωαννίδη καθώς όπως είπε «με άκουσαν και την ανάγκη αυτού του ιερού έργου, την έκαναν και δική τους ανάγκη. 14 χρόνια περίμενε αυτό το έργο». Η εκκλησία θα σας θυμάται και θα σας ευγνωμονεί, ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Καρυπίδης όσο και ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ότι έπραξαν το αυτονόητο, έκαναν λόγο για ένα έργο αγάπης και αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι η επιμονή του Μητροπολίτη έφερε το ευχάριστο αποτελέσματα.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στην μέχρι πρότινος Διευθύντρια του γηροκομείου Γεσθημανή Κεντεπιζίδου Κολοβού, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ενώ εκτελείται από το Δήμο Κοζάνης. Αξίζει να σημειώσουμε πως η δομή λειτουργεί από το 1970 (ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ 830/1970) και με τις εργασίες θα υλοποιηθεί η αναβάθμιση της υπάρχουσας Πτέρυγας Β’, η κατασκευή της νέας πτέρυγας, η οποία θα είναι διώροφο κτίριο με υπόγειο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργική. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα δημιουργηθεί μια πρότυπη βιοκλιματική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η σύμβαση του έργου ανέρχεται σε 1,42εκ. ευρώ + Φ.Π.Α.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.