Οι Bunta Planedo το Σάββατο 17 Αυγούστου στην Άνω Κώμη Κοζάνης



Οι Bunta Planedo στην Άνω Κώμη Κοζάνης!

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Ώρα έναρξης: 21.00

Στη διεθνή γλώσσα esperando bunta planedo σημαίνει πολύχρωμος πλανήτης. Και το πνεύμα αυτής της γλώσσας, πνεύμα ενότητας και ισότητας, κουβαλάνε και οι μουσικές των Bunta Planedo. Κάθε χρώμα δέρματος, κάθε ηχόχρωμα, κάθε επιλογή ανθρώπινη γίνεται νότα τους. Σ’ αυτόν τον πλανήτη αντί για υπερθέρμανση και πυρηνικά, το κοινό κάθε ζωντανής εμφάνισης «κινδυνεύει» μόνο από υπερβολική δόση μουσικής και εκρήξεις ρυθμού. Πρωτότυπα μουσικά μονοπάτια και διασκευές έκπληξη, Αφρική και Βαλκάνια, trap και ταξίμια, όλα συναντιούνται πάνω του κι αρμονικά τον γεμίζουν χρώμα!

Όπως κι η Γη , ο Bunta Planedo είναι σύνθεση τεσσάρων στοιχείων ( νερό, γη, αέρας και φωτιά).

Ο Μανώλης Αφολάνιο, γνωστός ως Mc Yinka , είναι το πρώτο του στοιχείο, ένας μουσικός χείμαρρος. Όσοι τον έχουν δει επί σκηνής, δε χρειάζονται καμιά περαιτέρω περιγραφή. Τραγουδά, συνθέτει, γράφει στίχους και ξέρει πολύ καλά να βγάζει «το καλύτερο» από μέσα σας σε κάθε live. Δίνει στον πλανήτη μας την ακαταπόνητη αγάπη του για τη μουσική από τα drum N’ bass parties , όπου ξεκίνησε να ραπάρει, μέχρι τη συνεργασία του με τους Imam Baildi, κι από τους Street Buzz μέχρι τα προσωπικά του project Urbanix και Fuzics. Ένα ποτάμι ήχων από soul και afro, μέχρι dubstep reggae και ηλεκτρονικούς.

Ό,τι είναι για όλους μας η γη, είναι για τη μουσική ο ρυθμός. Πάνω στο δικό του έδαφος στήνει τις μελωδίες του ο Dj Tyler (Σάββας Κουτσίδης). Κοντά είκοσι χρόνια τώρα με αγαπημένη ασχολία να ψάχνει samples, είναι το μουσικό μυαλό πίσω από τις επιτυχίες των Professional Sinnerz και πολλών άλλων που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του. Εναλλακτικός, πειραματικός, σταθερά καλλιτεχνικά άρτιος, είναι ο solid rock του Bunta Planedo.

Το μουσικό άνεμο στον πλανήτη μας φέρνει ένα παιδί – θαύμα των πνευστών , ο Γιάννης Δίσκος. Μέλος και αυτός των Imam Baildi και από τους ιδρυτές των Chouska Ensemble. Οι δισκογραφικές του συνεργασίες είναι ενδεικτικές της μουσικής του ποιότητας και του τι μπορεί να κάνει – αυτά που δεν μπορεί δεν τα έχουμε βρει ακόμα – από Μαζωνάκη μέχρι Κραουνάκη, κι από Χάρη Κωστόπουλο μέχρι …Bunta Planedo.

Τελευταία η φωτιά… Αυτή τη βάζουμε μαζί σε κάθε ζωντανή εμφάνιση των Bunta Planedo. Σε ένα πολύχρωμο πλανήτη που χωράμε όλοι.

Στο πλάι του MC Yinka, βρίσκεται πλέον και η τραγουδίστρια Μαρία Καραμάνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.