Επίσκεψη κλιμακίου Δασολόγων στο λόφο του κάστρου Σερβίων



Τα Σέρβια επισκέφτηκε -έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστου-, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, ειδικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δρ. Αβτζή Δημήτριο – Εντεταλμένο Ερευνητή στο αντικείμενο της Δασικής Εντομολογίας στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (ΕΛΓΟ Δήμητρα), για τη διενέργεια αυτοψίας στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο δάσος της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου.

Η επιτόπου αυτοψία αποκάλυψε την ύπαρξη φλοιοφάγων εντόμων, τα οποία έχουν καταλάβει περίπου το 10% των δέντρων της περιοχής.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσε ο κος Αβτζής, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης και περιορισμού του φαινομένου είναι η υλοτόμηση και απομάκρυνση των προσβεβλημένων δέντρων. Ένα από τα θετικά στοιχεία για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η σχετικά μεγάλη απόσταση των δέντρων μεταξύ τους.

Η (συνήθης) αδράνεια και αγνόηση του φαινομένου οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση για την αντιμετώπιση της οποίας χρειάζεται η άμεση ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Δήμος, Δασαρχείο, Αρχαιολογία) προς αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του προβλήματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.