Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό

Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω (με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και την ευγενή χορηγία του αρχιμ. Μαξίμου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου) θα γίνει στο Βελβεντό Μακεδονίας τη Δευτέρα, 29-7-2019, ώρα 7 μ.μ.

Το ιερό λείψανο έρχεται στο Βελβεντό με την εσωτερική επιθυμία και ιαχή του λαού: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’. Τη φράση αυτή, τη διδαχτήκαμε στην (και από την) Αιανή, όταν στην εκεί εκκλησιαστική μας διακονία, ακούγαμε αυθόρμητα και πηγαία από το λαό της στην κατ’ έτος υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Νικάνορα της Ζάβορδας: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’.

Η υποδοχή θα γίνει στην ‘’παλιά δεξαμενή’’ Βελβεντού με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου και του Λαού. Θα προπορεύονται, οι δικυκλιστές ΜΟΤΟΒΕ και ΣΜΑΒ, ο ιππικός σύλλογος Βελβεντού ‘’Άγιος Γεώργιος’’ και η μπάντα του ΜΟΒ.

Η ιερή πομπή (με το ιερό λείψανο του Αγίου) θα κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, όπου θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019.

Μεγαλυνάριον.
‘’Πάσης Πιερίας Καθηγητά, Βελβεντού Κοζάνης, εκουσίως συνοικιστά, ημών των αναξίων, πρεσβείαις Θεοτόκου, τας αμαρτίας λύσον, ω Διονύσιε’’ (Ι.Π.)

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού
και αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό

  1. Από πιο σημείο είναι το λείψανο;;;;;
    Για να γνωρίζουμε και τι προσκυνάμε βρε παιδί μου …
    Αυτό στην αρχαία Ελλάδα λεγόταν νεκροφιλία….Στην σύγχρονη ιστορία μας αν δεν φιλάς κόκκαλα δεν προσκυνάς ράσα χρυσούς σταυρούς και πετραχήλια λέγεσαι άθεος , αντίχριστος και διάφορα άλλα προσωνυμια .
    Λέω εγώ, μπορεί και να κάνω λάθος ,με όλο τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μου ,μηπως κάτι δεν πάει καλά εδώ ,κάτι δεν στέκει, η η θρησκεία και ο θεός που μας δημιούργησε μας θέλησε τόσο χαζούς και τόσο εύκολα χειραγώγησιμους;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.