Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ «Η Ένωση» στην Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας για τη λειτουργία του ιατρείου στο ΔΕΛΚΔΜ/ Ν.Π (Σκληρά)



Προς Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας
Διευθύντρια κ. Τολάκη Μαρία

Κυρία Διευθύντρια, Με την επιστολή που μας είχατε αποστείλει με Αρ./ Ημ:1513/15/04/19 για την ενσωμάτωση των ιατρείων, μας βρήκατε αντίθετους ως Σωματείο ‘’ΕΝΩΣΗ’’ και σας αιτιολογήσαμε την αντίθεσή μας με την επιστολή που σας αποστείλαμε με ΑΡ. ΠΡΩΤ: 4819 στις 7/05/2019.

Ήμασταν και παραμένουμε αντίθετοι με την ενσωμάτωση των ιατρείων έστω και για λίγες μέρες, γιατί για εμάς προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Κυρία Διευθύντρια,

Περιμέναμε από εσάς μια πιο υπεύθυνη στάση, μιας και ηγείσθε του τμήματος Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων και όχι να κλείνετε το ιατρείο στην απογευματινή βάρδια στο ΔΕΛΚΔΜ/ Ν.Π (Σκληρά).

Επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού, αντί να φροντίζατε για την πιο έγκαιρη στελέχωση των ιατρείων, προτιμάτε να έχετε κλειστό το ιατρείο στα (Σκληρά). Μήπως τελικά δε γνωρίζετε τη λαϊκή ρήση <<Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν; >>

Σας ενημερώσαμε ότι καθημερινά στο χώρο ΔΕΛΚΔΜ/ Ν.Π (Σκληρά) εργάζονται πάνω από 300 εργαζόμενοι (Τακτικοί, οχταμηνίτες, εργολαβικοί) και χρειάζονται την κάλυψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκτός εάν εσείς δεν τους λογαριάζετε και τους βλέπετε μόνο ως αριθμούς.

Κυρία Διευθύντρια,

Με την έκδοση Π.Υ.Σ θα μπορούσατε πιο νωρίς να προκηρύξετε το διαγωνισμό για 8μηνη σύμβαση νοσηλευτικού προσωπικού και όχι να κλείνετε το ιατρείο.

Σας κάνουμε γνωστό ότι η λειτουργία του ιατρείου θα πρέπει να είναι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.!!!

Οι δικαιολογίες του τύπου για οποιοδήποτε περιστατικό θα καλύπτετε από το ιατρείο του ΟΡ. ΚΑΡΔΙΑΣ, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

Η επέμβαση θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι να διανύει ο οδηγός ασθενοφόρου μια απόσταση άνω των 6 χιλιομέτρων χωρίς να γνωρίζει καν το χώρο εργασίας.

Κυρία Διευθύντρια ,

Για οτιδήποτε συμβεί είστε «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ» υπεύθυνη.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ» σε καμία περίπτωση δε βάζει τίποτα παραπάνω από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Για άλλη μια φορά λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο του ιατρείου της απογευματινής φυλακής στα (Σκληρά) και σας ενημερώνουμε ότι, θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό δικαίωμα για την διασφάλιση των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Η.                   ΜΑΤΙΑΚΗΣ Ν.

ΕΝΩΣΗ

Κοινοποίηση:
– ΓΔ/ΟΡ, υπόψη Διευθύντριας κας Ο. Κουρίδου
– ΔΕ-ΛΚΔΜ, υπόψη Διευθυντή κ. Κ. Μαχτή
– ΔΕΛΚΔΜ/ΟΝΠ, υπόψη Δ/ντή κλάδου Ορυχείου Νοτίου Πεδίου κ. Ο. Σούλη
– ΔΕΛΚΔΜ, υπόψη Δ/ντη κλάδου Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Στ. Μποζίνη
– Βοηθό Διευθυντή ΔΥΑΕ κ. Χ. Αλεξόπουλο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.