Οι μαθητές μας ταξιδεύουν στο χθες της Πτολεμαΐδας: Μια εκπαιδευτική δράση του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας



Τη φετινή σχολική περίοδο το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα τοπικής ιστορίας, υπό την επίβλεψη των φιλολόγων Γκίνου Βάιας και Δελιόπουλου Γιώργου, στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθητές γνώρισαν την ιστορία της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και προφορικές μαρτυρίες. Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αξιοποιήσουν τα παραπάνω ερεθίσματα, να γράψουν και να οπτικοποιήσουν τα δικά τους ιστορικά διηγήματα για διάφορες ιστορικές περιόδους της Εορδαίας.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο οι δύο μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, Δημήτρης και Ορέστης Τυφόξυλος, αφηγούνται τις εντυπώσεις ενός μετανάστη από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος επιστρέφει στη γενέθλια πόλη του μετά από πενήντα χρόνια και συγκρίνει την Πτολεμαΐδα του σήμερα με την Πτολεμαΐδα του χθες.

Μέσα από την αφήγηση των δύο μαθητών και τις φωτογραφίες από το αρχείο του κ. Γιώργου Ι. Καζαντζή, τον οποίο και ευχαριστούμε, μπορείτε να ταξιδέψετε στο χθες της Πτολεμαΐδας.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουνε οι νέοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.