Εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα κατά την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στον Ανθότοπο Κοζάνης



Φωτογραφία αρχείου

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Αιολικό Πάρκο Ανατολικό και Δυτικό Άσκιο», εντοπίστηκαν κατά την επίβλεψη των εργασιών τρία σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία στη συνέχεια διερευνήθηκαν ανασκαφικά.

Τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν είναι:

Α) Σε ορεινό σημείο της όδευσης των καλωδίων του έργου, στην κοινότητα Ανθότοπου εντοπίστηκε αρχαιολογικό στρώμα της ελληνιστικής περιόδου, χωρίς να αποκαλυφθούν σταθερά ευρήματα.

Β) Στην περιοχή κατασκευής του Υποσταθμού ανύψωσης, στη θέση Γρατσιάνη Ανθότοπου, αποκαλύφθηκαν δύο κλίβανοι της βυζαντινής εποχής, ένας εκ των οποίων διατηρεί και την εσχάρα του. Φαίνεται να ανήκουν σε κάποιο εργαστηριακό συγκρότημα.

Γ) Στην κοινότητα Μαυροδενδρίου, σε σημείο της όδευσης των καλωδίων του έργου, αποκαλύφθηκε επίμηκες οίκημα, της ύστερης εποχής του χαλκού, και εξωτερικά του έξι πίθοι, κάποιοι καλυμμένοι με λίθινα καπάκια, και μία ταφή της περιόδου.

Η Εφορεία μας σκοπεύει να ενημερώσει σχετικά το κοινό, παρουσιάζοντας τα ευρήματα.

4 σχόλια στο άρθρο “Εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα κατά την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στον Ανθότοπο Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.