2η συνεδρίαση της «Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού»



Υλοποιείται με ταχείς και συντονισμένους ρυθμούς το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που τίθεται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά στο έργο της Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Ν. Κοζάνης, η οποία συνήλθε σε σύσκεψη χθες Πέμπτη 06/6/2019 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου αυτής κ. Βασίλειου Μιχελάκη, Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αντικείμενο της δεύτερης κατά σειρά σύσκεψης ήταν η «ενημέρωση για τη συγκρότηση των Επιτροπών και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλειος Μιχελάκης επισήμανε εκ νέου στα μέλη τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν μέχρι την ολοκλήρωση της λεπτομερούς καταγραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του καταργούμενου Δήμου, ζητώντας από όλους την αυστηρή τήρηση των προθεσμιών.

Τόνισε επίσης ότι η στενή συνεργασία, η μεθοδικότητα και η υπευθυνότητα που θα επιδείξουν όλες οι πλευρές θα καταστήσουν εφικτή την επιτυχή αποπεράτωση του έργου της Επιτροπής διαχωρίζοντας δίκαια και με διαφάνεια τα οικονομικά-περιουσιακά στοιχεία του καταργούμενου Δήμου καθώς και την ομαλή μετάβαση στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα.

Ως βήματα προόδου του πλαισίου ενεργειών της Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού καταγράφηκαν η συγκρότηση των Υποεπιτροπών από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού για την υποβοήθηση του έργου του Ορκωτού Λογιστή-Ελεγκτή, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους καθώς και η άμεση συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στο προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στην υποβολή αιτήσεων μετάταξής του καθώς και η κατάθεση από πλευράς του Δήμου μέχρι αρχές Ιουλίου του σχεδίου οργανισμού λειτουργίας. Η λεπτομερής ανάλυση των παραπάνω διοικητικών ζητημάτων θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση της εννεαμελούς Επιτροπής συμμετείχαν : από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοίκησης κ. Χαμπίπης Δημήτριος, η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Νομικών Προσώπων Κοζάνης κα. Παφύλη Περιστέρα και από το Γραφείο Συντονιστή η κα. Σταθοπούλου Μαρία, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος Αθανάσιος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστος και Βελβεντού κ. Στεργίου Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης Θεόδωρος, οι Διευθυντές της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Τσιουκαρδάνης Αθανάσιος και Θεοδωρίδης Εμμανουήλ αντίστοιχα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδημητρίου Ζήνωνας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαστεργίου Θωμάς, η Ειδική Συνεργάτης κα. Κοσματοπούλου Χάιδω και ο Ορκωτός Λογιστής-Ελεγκτής κ. Παπαδημητρίου Χρήστος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.