Γιάννης Θεοφύλακτος στο Open Tv: «Ο κόσμος δεν φταίει ποτέ για το πώς ψηφίζει. Εμείς φταίμε που δεν δείξαμε αυτά που έπρεπε»



Γιάννης Θεοφύλακτος στο OpenTV: «Κάναμε την αυτοκριτική μας ώστε να μάθουμε από τα λάθη του δυσμενούς αποτελέσματος και πάμε δυνατά στη μάχη των εθνικών εκλογών» και:

«Ο κόσμος δεν φταίει ποτέ για το πώς ψηφίζει. Εμείς φταίμε που δεν δείξαμε αυτά που έπρεπε».

Καλεσμένος στο κανάλι OPEN και στην εκπομπή ”Ώρα Ελλάδος” ήταν ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος την Πέμπτη 30/5/19. Επίσης καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο Βουλευτής (ΝΔ) κ. Οικονόμου Βασίλειος.

Ο κ. Θεοφύλακτος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους κ. Κάντζου και κ. Γιακουμή διατύπωσε συνοπτικά τις εξής απόψεις:

– Αποτέλεσμα Ευρωεκλογών:

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο. Έφταιξε που ο ΣΥΡΙΖΑ εστίασε κυρίως στο παρελθόν και όχι στο μέλλον με συνέπεια να μην μπορέσει να εμπνεύσει τους ψηφοφόρους. Επιπλέον καθυστέρησε την ανάταξη της μεσαίας τάξης, επειδή η Κυβέρνηση έπρεπε να πρώτα να ασχοληθεί με τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρισκόταν λόγω της κρίσης στα όρια της εξαθλίωσης. Αμέσως μετά όμως έπρεπε να ασχοληθούμε με τη μεσαία τάξη, κάτι που δεν πράξαμε.

Στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών δεν έγινε η σωστή ενημέρωση στους πολίτες (με ευθύνη δική μας, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος) για το ότι η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν με την ονομασία ”Βόρεια Μακεδονία” (ασχέτως με τις διαφωνίες τους στα επιμέρους θέματα). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επωμισθεί αποκλειστικά η Κυβέρνηση το πολιτικό κόστος της συμφωνίας. Ίσως έπρεπε να εμπλακούν από την αρχή στο εθνικό αυτό θέμα και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει το συντομότερο δυνατό να παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα προκειμένου να φανούν οι διαφορές του με τη ΝΔ και το πού θα οδηγηθεί η χώρα αν κυβερνήσει η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης.

– Θητεία ανώτατων δικαστών:

H Δικαιοσύνη πρέπει και θα παραμείνει ανεξάρτητη. H NΔ διαφωνεί με τις επιλογές που της προτείνει η Κυβέρνηση εξαιτίας του ότι πολλά στελέχη και υποστηρικτές της έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν υποχείριο κανενός και θα συνεχίσουν απερίσπαστοι να ασκούν το λειτούργημά τους για την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας.

Από το γραφείο του Γιάννη Θεοφύλακτου
Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.