Λάζαρος Μαλούτας։ «Δεν είναι δίκαιη η μετάβαση κ. Ιωαννίδη – Στόχος μας ένας Δήμος που θα σέβεται πρώτα και πάνω απ’ όλα τον πολίτη»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, θα έρθει στην Κοζάνη και θα επισκεφθεί την υπό ανέγερση μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας υπενθύμισε ότι ο ίδιος, τον Μάρτιο του 2015 κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού κ. Λαφαζάνη, είχε πει։

«Ο Υπουργός έκανε σαφείς τοποθετήσεις για τα ενεργειακά ζητήματα που τα προηγούμενα χρόνια απασχόλησαν έντονα την περιοχή μας και κινητοποίησαν φορείς και πολίτες και ιδιαίτερα για τη μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τις μετεγκαταστάσεις». Επιπρόσθετα είχε κάνει λόγο για ένα «απόηχο αισιοδοξίας, γιατί οι δηλώσεις ικανοποίησαν σημαντικά αιτήματα της περιοχής».

«Δυστυχώς», συνέχισε ο Λ. Μαλούτας, «μοναδική “παραφωνία” σ΄ αυτό το ενωτικό κλίμα αποτελεί ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος του μεγαλύτερου ενεργειακού Δήμου της χώρας, καθώς ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος φορέα που διαφοροποιήθηκε!!! Εκφράζοντας την θέση του, η οποία ήταν και προεκλογική, διατύπωσε αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της 5ης μονάδας, και επίσης την άποψη ότι δεν είναι εθνικά επωφελής».

Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι σήμερα που οι επιπτώσεις της κρίσης στην περιοχή μας είναι φανερές σε όλους μας και παρά τις σχεδόν 2000 θέσεις εργασίας που προσφέρει η κατασκευή της μονάδας V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ο κ. Ιωαννίδης συνεχίζει να μην προασπίζεται το τοπικό συμφέρον, όπως εκ του νόμου έχει υποχρέωση.

Δυστυχώς ταυτίζεται με το Κυβερνητικό Σχέδιο για την Ενέργεια , που καταδικάζει τον τόπο μας. Τι έχει να προσφέρει πλέον ο κ. Ιωαννίδης; Τα πενιχρά κονδύλια του ταμείου μετάβασης, που ακόμη δεν είδαμε, δεν δίνουν προοπτική, γιατί δεν πρόκειται για δίκαιη μετάβαση αλλά βίαιη μετάβαση, η οποία μάλιστα γίνεται με απόντα τον Δήμο Κοζάνης.


«Ένας Δήμος που θα σέβεται πρώτα και πάνω απ’ όλα τον πολίτη»

Σε κάθε του ομιλία, σε κάθε του συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και απλούς πολίτες, ο υπ. Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρει πάντοτε πως στόχος του είναι ο Δήμος Κοζάνης να γίνει ένας δημιουργικός Δήμος. Δε στέκεται όμως μόνο σ’ αυτό, αλλά τονίζει πως πρώτα απ’ όλα θέλει να είναι ένας Δήμος που σέβεται τον πολίτη.

«Ο Δήμος», λέει χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Μαλούτας, «παραμένει πάντοτε ο πλησιέστερος προς τον πολίτη θεσμός. Σ’ αυτόν απευθύνεται συνήθως για πολλά θέματα και σ’ αυτόν ακουμπά για σημαντικά ζητήματα. Αυτό για μας, για το συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ, είναι καθοριστικό το να καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης πως ο Δήμος του τον αντιμετωπίζει με το σεβασμό που του αξίζει».

Για να επιτευχθεί αυτός ο σημαντικός στόχος η ΕΝΟΤΗΤΑ δεσμεύεται:

Για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και των παροχών που συνδέονται με την καθημερινότητα των πολιτών, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία , αλλά και επενδύοντας στη συνεχή κατάρτιση των υπαλλήλων του Δήμου

Για το σεβασμό των εισοδημάτων των πολιτών, με συστηματική προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κόστους των ανταποδοτικών τελών μέσω της περικοπής των ελαστικών δαπανών (τέλη καθαριότητας, νερού).

Για την ενημέρωση με ετήσια λογοδοσία και απολογισμό σε απλή κατανοητή μορφή, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν πού επενδύονται τα έσοδα του Δήμου (κεντρικοί πόροι και δημοτικοί φόροι),ποιες είναι οι δαπάνες και τα έργα. Έτσι, οι πολίτες θα γνωρίζουν τη βασική πορεία και λειτουργία του Δήμου.

Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας για τους πολίτες, βελτιώνοντας τα δίκτυα επικοινωνίας και συγκοινωνίας και επεκτείνοντας την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου σε άτομα που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό (κινητή μονάδα, προώθηση συνεργασίας με ιδιωτικό τομέα – ταξί, κλινικές κλπ).

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού διαλόγου-δημοψηφίσματος με τους πολίτες

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.