Λάζαρος Μαλούτας: «Επενδύουμε σ’ ένα σύγχρονο Δήμο Κοζάνης που θ’ ανοίγει νέους δρόμους για όλους»

«Ο Δήμος οφείλει να εκσυγχρονίζεται διαρκώς γιατί μόνο έτσι θα είναι ικανός να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και, που είναι το σημαντικότερο, για να συμβάλει στην οικονομική πρόοδο του τόπου ανοίγοντας νέους δρόμους που θα ενισχύουν τις προσπάθειες των πολιτών του για ευημερία».

Έτσι περιέγραψε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας το πώς βλέπει ο ίδιος έναν σύγχρονο Δήμο. Για να συμβεί αυτό και να γίνει ο Δήμος Κοζάνης ένας Δημιουργικός Δήμος με ξεχωριστή ταυτότητα, η πρόταση του συνδυασμού της ΕΝΟΤΗΤΑΣ περιλαμβάνει:

Τις «έξυπνες» λειτουργίες και αξιοποίηση της τεχνολογίας, για να αναδείξουν το Δήμο Κοζάνης σε πρωτοπόρο «Δημιουργικό Δήμο», ενισχύοντας και ολοκληρώνοντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Πόλης και των Κοινοτήτων, ώστε να συγκλίνουν σε δομές (πρόνοια, αθλητισμός, πολιτισμός) και υποδομές (αναπλάσεις, ύδρευση, καθαριότητα)

Ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Κοινοτήτων.

Αναβάθμιση υποδομών στις κοινότητες, οι οποίες στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα και βοηθούν τους πολίτες να παράγουν και να ζουν στον τόπο τους.

Ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος με την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τις χρήσεις γης, τον εξωραϊσμό και τις αναδασώσεις του περιαστικού χώρου

Βελτίωση της ζωής των πολιτών με την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, με την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δικτύων και την αξιοποίησή τους για την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία της πόλης (πχ δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς).

Δικτύωση και συνεργασία του Δήμου Κοζάνης με άλλους Δήμους της Ελλάδας και της Ευρώπης για τον σχεδιασμό της μετάβασης στο νέο παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και συνεργασίες σε θέματα παιδείας, πολιτισμού, επιχειρηματικότητας, τουρισμού, ενέργειας.

Έμφαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και σε κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης. Ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι με δράσεις εξωστρέφειας διαφυλάττουν και προωθούν την ταυτότητα του Δήμου. Στόχος η δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, στο πάρκο Αγίου Δημητρίου.

Ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας στους δημότες μέσω της συνεργασίας της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ

Εφαρμογή πολιτικών για την ενεργό και σταθερή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, ενίσχυση της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και στις αναθέσεις δημοσίων έργων μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με απολογισμό και ετήσια λογοδοσία σε κατανοητή μορφή για τους πολίτες

Για το Λάζαρο Μαλούτα «ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός Δήμος πρέπει να θέλει αλλά και να μπορεί να σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών, όπως έκανε χρόνια τώρα, και να μπαίνει μπροστά όπου και όποτε χρειαστεί για να παλέψει και να επιβάλει λύσεις στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της περιοχής».

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

5 Shares

3 σχόλια στο άρθρο “Λάζαρος Μαλούτας: «Επενδύουμε σ’ ένα σύγχρονο Δήμο Κοζάνης που θ’ ανοίγει νέους δρόμους για όλους»

  1. 30 χρόνια επενδύσεις κάνεις φτάνει βάλε κάνα νέο στη θέση σου για υποψήφιο δήμαρχο σε βαρεθήκαμε.

    1. οτι εχει γινει στην κοζανη τις τελυταιες δεκαετιες εγινε απο την παραταξη του ομως μεγαλε!
      η μηπως οχι?

  2. Και οι δύο είστε απλά γελοίοι,
    Ο τόπος χρειάζεται νέα και μορφωμένα μυαλά και όχι ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα 4 χιλιάρικα μισθός και ότι φάμε από μίζες, γιατί να αμείβονται η ανύπαρκτοι με αυτά τα ποσά? και άνεργα παιδιά μορφωμένα να κάθονται, ενώ με ούτε τα μισά λεφτά θα προσφέρανε 10 φορές περισσότερο από τους συγκεκριμένους ….. και το πιο τραγελαφικό είναι αυτοί που τρέχουν πίσω από αυτούς ,καημένε ανθρωπάκο πώς σε κατάντησαν έτσι…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.