Η καταστροφή των λαών με τις παροχές και τα επιδόματα – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Ο Θεός τότε που μας έπλασε είχε πει: «εν ιδρώτι του προσώπου σου φαγή τον άρτον σου» (Γένεσις Γ΄19). Δηλαδή θα βγάζεις τα απαραίτητα για να ζήσεις με τον ιδρώτα σου, με τον κόπο σου. Έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι «τα αγαθά κόποις κτώνται». Δυστυχώς όμως, στις μέρες μας οι άνθρωποι νομίσαμε ότι τα αγαθά αποκτιούνται με παροχές και επιδόματα (και κόλπα π.χ. φακελάκια, μίζες, απάτες).

Κάποτε βέβαια πιαστήκαμε και στην παγίδα του Χρηματιστηρίου.

Από τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που βρήκαν εργασία στις χώρες της Ευρώπης μάθαμε πολλά για την κατάσταση των λαών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Με τα λόγια «καλωσόρισες Έλληνα, επιτέλους ήρθε κάποιος να δουλέψει» υποδέχτηκαν ένα Έλληνα επιστήμονα πληροφορικής σε Δημαρχείο Ευρωπαϊκής χώρας, που γρήγορα κατάλαβε ότι και την δουλειά τους θα την έβγαζε αυτός.

Κατάλαβαν οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες γιατί σκοτώνεται η Ευρώπη να πάρει εργάτες από την Ελλάδα. Αφού οι λαοί τους έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό τεμπέληδες. Δυστυχώς τόσο έχουν διαφθαρεί τα ήθη στην πάλαι ποτέ πολιτισμένη Ευρώπη, ώστε πολλοί πολίτες είναι ανίκανοι για σοβαρή εργασία ! Παρασκευή και Σάββατο βράδυ μαζεύουν τους μεθυσμένους από τους δρόμους. Βλέπετε δεν δουλεύουν την άλλη μέρα, άρα μπορούν να πιουν όσο θέλουν. Έτσι αποκτάει νόημα η ζωή τους !

Έλεγε ο σοφός Σωκράτης : «η σοφία αποκτιέται με το ζόρισμα». Γιατί να αγωνιστούν να έχουν μια (ουσιαστικά) ποιοτική ζωή οι λαοί της Ευρώπης ; Αφού με τόσες παροχές και επιδόματα που τους δίνει το κράτος η ζωή τους είναι εξασφαλισμένη. Τι να φοβηθούν ; Μήπως δεν πάει καλά η δουλειά τους ; Ότι δεν έχουν σπίτι ; Μήπως αν παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας ; Πως θα αποκατασταθούν τα παιδιά τους ;

Τα ανεπτυγμένα κράτη τους για όλα έχουν φροντίσει και επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα.

Δεν σας κάνει εντύπωση που οι Βορειοευρωπαϊκές χώρες με τόσο καλά κοινωνικά συστήματα που έχουν και με τόση εξασφάλιση που παρέχουν στους πολίτες τους, παρουσιάζουν τόσο υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών ; Ας το εξηγήσουν όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι προβατάκια που γίνονται ευτυχισμένα με χορτάρι και λιακάδα.

Ας προβληματιστούν μήπως είναι αλήθεια τα λόγια του Ευαγγελίου «ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος, αλλ’ επί παντί ρήματι εκπορευομένω δια στόματος Θεού» (Ματθ. Δ΄4). Πρόσφατα δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ότι Πατρίδα μας είναι η χώρα που περνάμε καλά. Δηλαδή με απλά λόγια είπε, ότι στην Τουρκοκρατία και στην Κατοχή οι Έλληνες δεν είχαν Πατρίδα τους την Ελλάδα !

Αυτά δεν τα διαπιστώσαμε και στην Ελλάδα ; Για παράδειγμα, θυμάστε τι επιδόματα έπαιρναν οι αγρότες στις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ; Και τι οικοδομήθηκε στην Ελληνική Γεωργία ; Έμαθαν οι αγρότες να παίρνουν χρήματα για παραγωγές που δεν υπήρχαν, από χωράφια που δεν είχαν, να κάθονται στα καφενεία και να παρακαλάνε να ρίξει χαλάζι, να κάνει παγετό, για να μην έχουν παραγωγές και να πάρουν έτοιμα χρήματα από τις αποζημιώσεις ! Αυτή είναι υγιής Οικονομία ;

Θυμάστε που πετούσαμε όλες τις παραγωγές μας, ροδάκινα, πορτοκάλια, γάλα, και μας έδιναν αποζημιώσεις ; Ποιος από μας διαμαρτυρήθηκε τότε, ότι αυτή ήταν μια αρρωστημένη τακτική και βέβαια ήταν και σοβαρή αμαρτία; Φυσικά δεν φανταζόμασταν την κατάντια που θα έφτανε σήμερα η Ελληνική Γεωργία ! Μα γιατί απορούμε, ότι σπέρναμε τόσα χρόνια, σήμερα το θερίζουμε.

Λέει ο λαός μας : «Αν ταΐσεις το παιδί σου ψάρια, το χόρτασες μια φορά. Αν το μάθεις να ψαρεύει, το χόρτασες για όλη του τη ζωή». Καταλάβατε λοιπόν γιατί τόσα χρόνια οι Κυβερνήσεις αντί να κτίσουν μια υγιή Οικονομία το οποίο θέλει δουλειά, σταμάτησαν κάθε παραγωγή και κάνουν το εύκολο, να δίνουν (από δανεικά) παροχές και επιδόματα; Μα επειδή έτσι θα πεινάμε, και επομένως, και θα είμαστε του χεριού τους και θα εξαγοράζουν εύκολα την ψήφο μας.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η καταστροφή των λαών με τις παροχές και τα επιδόματα – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Μάλιστα!!!Μάθαμε κι αυτό απο τον κο Παπαδόπουλο:Πως οι βορειοευρωπαίοι περιμένουν απο εμάς να δουλέψουμε γιατί αυτοί τεμπελιάζουν και ζουν απ τα επιδόματα!Και γι αυτά τα επιδόματα που βρίσκουν λεφτά;Απ’ τα λεφτόδεντρα που κάποτε αφθονούσαν στην χώρα μας;Εχετε βρεθεί ποτέ σε βοριοευρωπαϊκή χώρα,κύριε,κατά τις 5-7 πμ,στους δρόμους;Στους σιδ. σταθμούς,στα τραμ;Είδατε ποτέ με τα μάτια σας το τι επικρατεί;Η γράφετε κάτι που μόνο στη φαντασία σας υπάρχει;Είναι γνωστή η αποστροφή των ελληνορθόδοξων προς τη Δύση και σε ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει,αλλά να γράφουμε και τέτοια παραμύθια και ανακρίβειες,παραπάει,δε νομίζετε;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.