Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων από το Σωματείο Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος



ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Μαΐου 2019 ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ * ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ *

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

07:30 π..μ. ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
10:00 π.μ. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΔΕΗΣΗΣ
10:15 π.μ. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
10:30 π.μ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Η επιμνημόσυνη δέηση γίνεται κάθε χρόνο την 19η Μαΐου, όπως είχε καθιερωθεί και γινόταν από το 1917, στην Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Πόντο, σύμφωνα με τα ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015: “ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ” του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου:

Την 19η Μαΐου, αντιπροσωπείες του ΔΣ του Σωματείου μας, θα συμμετάσχουν και στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

– Το πρωί, στην Παναγία Σουμελά στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας, που γίνεται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο Παναγίας Σουμελά.
– Το απόγευμα, στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης, στην κεντρική εκδήλωση που οργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.).

* ΕΦΕΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΣ, ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ,
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πληροφορίες: Τηλ. 6944305572 e-mail: bazelonas@yahoo.gr, bazelonas.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.