Το Γυμνάσιο Αιανής στη χώρα των Βάσκων στο πλαίσιο της 3ης συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Μάθημα Ηθικής Σχολικής Διατροφής»



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της 3ης συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2018-2020 με τίτλο “ Food Ethos EDucation in Schools – Μάθημα Ηθικής Σχολικής Διατροφής” η οποία διεξήχθη στη Σοπουέρτα στην περιοχή του Μπιλμπάο το χρονικό διάστημα 08-12/04/2019.

Ήταν η σειρά της χώρας των Βάσκων να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες του προαναφερόμενου προγράμματος από την Τουρκία, την Κύπρο, τη Σλοβακία, το Βελεστίνο Μαγνησίας και το Γυμνάσιο Αιανής. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 10 καθηγητές και 11 μαθητές από τα σχολεία των παραπάνω χωρών.

Οι εκπαιδευτικοί αρχικά, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή του σχολείου της Σοπουέρτα ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του προγράμματος και στην αναγκαιότητα της υιοθέτησης μιας διαπολιτισμικής κουλτούρας απ΄ όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς και ολοκλήρωσε την ομιλία του δίνοντας πληροφορίες για το σχολείο, τον τρόπο λειτουργίας και την σπουδαιότητα του για την περιοχή.

Στη συνέχεια, το προσωπικό του σχολείου καλωσόρισε τους επισκέπτες στο χώρο του σχολείου με μαθητές σχολείου να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και τους γονείς των μαθητών να παραθέτουν γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν εργαστήριο παραγωγής σοκολάτας στην πόλη της Balmaseda στο οποίo ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους των τμημάτων για τον τρόπο παραγωγής, συντήρησης και διανομής των προϊόντων. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, μαζί με τους συναδέλφους των άλλων σχολείων, παρακολούθησαν μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων, διαλέξεων, δραστηριοτήτων και Workshops.

Στη συνέχεια του προγράμματος καθηγητές και μαθητές, φιλοξενούντες και φιλοξενούμενοι, σε συναντήσεις εργασίας καθόρισαν τις επόμενες ενέργειες, κινήσεις και εργασίες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν για να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα του προγράμματος.

Την τελευταία μέρα, αφού ανανεώθηκε το ραντεβού για τον επόμενο προορισμό – την Σλοβακία, μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν για τον τόπο τους με όμορφες αναμνήσεις από αυτή τη συνάντηση.

Ο Διευθυντής

Τζήμκας – Δακής Χρήστος
ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.