Συναντήσεις του Λ. Μαλούτα στο ΕΒΕ Κοζάνης και στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης



Λάζαρος Μαλούτας στο ΕΒΕ Κοζάνης
Ανταγωνιστικότητα- Εξωστρέφεια-Ποιότητα-Καινοτομία.

«Ο Δήμος δεν είναι επιχειρηματίας. Δείχνει μόνο το δρόμο, την κατεύθυνση, δημιουργώντας, όμως, ή βελτιώνοντας τις υποδομές». Τα παραπάνω τόνισε ο Λάζαρος Μαλούτας με την ομάδα των υπ. Δημοτικών του Συμβούλων κατά τη συνάντησή τους με τη Διοίκηση του ΕΒΕ-Επιμελητήριο Κοζάνης.

Όπως ήταν φυσικό όλη η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον τρόπο αντιστροφής της φθίνουσας πορείας του τόπου.
Βασική υποδομή είναι η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού που βάζει τάξη στις χρήσεις γης παντού.
Όλοι είπαν ότι η τοπική οικονομία τέσσερα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει

Ανταγωνιστικότητα- Εξωστρέφεια-Ποιότητα-Καινοτομία.

Υιοθετώντας μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης, είπε ο Λ. Μαλούτας, μπορούμε να στραφούμε σε νέους τομείς, όπως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα θερμοκήπια με χρήση τηλεθέρμανσης, με το Δήμο να δημιουργεί τις υποδομές για υδροπονία και άρδευση.
Στηρίζουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας για εξάλειψη των αποβλήτων, με ανακύκλωση υλικών και προωθώντας συνεργασίες με καλές πρακτικές, όπως έγινε με τη ΔΙΑΔΥΜΑ που εμείς ήμασταν οι πρωτοπόροι.

Στηρίζουμε τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), δηλ. μικρές επιχειρήσεις π.χ. λαϊκής τέχνης, τοπικής γαστρονομίας, βιολογικών τροφίμων, ξεναγών ενέργειας και πολιτισμού.
Άλλος τομέας είναι ο θεματικός τουρισμός, με έμφαση στην ενέργεια, τους τοπικούς πόρους και το απόθεμα πολιτισμού , ώστε ο Δήμος μας να αναδειχθεί σε «προορισμό», σε συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα Ελλάδας και Ευρώπης, Δήμους, Μουσεία.

Δίνουμε έμφαση στα τοπικά προϊόντα (κρόκο, σκόρδα, πατάτες, αρωματικά), τις νέες και βιολογικές καλλιέργειες.
Η ομαλή ενεργειακή μετάβαση δεν γίνεται με τα σημερινά πενιχρά κονδύλια που αναλογούν στην περιοχή μας, αλλά με την έγκαιρη ισχυρή διεκδίκηση όσων πρέπει να εισρεύσουν.
Ταυτόχρονα όμως να βάλουμε στόχο την αξιοποίηση των βιοκαυσίμων, των Ενεργειακών Κοινοτήτων, να προωθήσουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Με συστηματική προσπάθεια μείωσης του κόστους των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας, νερό, τηλεθέρμανση) και απλή κατανοητή μορφή των λογαριασμών, ώστε με διαφάνεια όλοι να γνωρίζουν πού επενδύεται το κάθε ευρώ που δίνουν στο Δήμο.

Την επένδυση στους νέους, με δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα πετύχει τη συγκράτησή τους στον τόπο μας και την επιστροφή όσων έφυγαν.
Την προβολή της «ταυτότητας» του τόπου μας, με βάση τη μελέτη στρατηγικού marketing που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας, ενεργοποιώντας το «Στρατηγικό Marketing» που έχει ήδη εκπονηθεί, αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί.

Ζητούμε να μας εμπιστευθείτε, είπε ο Λάζαρος Μαλούτας γιατί έχουμε αποτελεσματική ομάδα, όπου κυριαρχούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιστήμονες που με καινοτόμες ιδέες, πρωτοβουλίες, διεκδικήσεις και έργο έχουν αποδείξει και θα το ξανακάνουν ότι, και ξέρουν και μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, να δώσουν λύσεις και προοπτική στον τόπο μας, αφού δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο ή πειράματα.


Λάζαρος Μαλούτας – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κοζάνης
Στόχος η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

«Προκειμένου να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα ο Δήμος Κοζάνης πρέπει να υπάρχει συνεχής συνεργασία με το εργατικό δυναμικό του». Τα παραπάνω τόνισε ο Λάζαρος Μαλούτας με την ομάδα των υπ. Δημοτικών του Συμβούλων κατά τη συνάντησή τους με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Κοζάνης.

Στα πλαίσια του διαλόγου με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου αναδείχθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου Κοζάνης.

Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά ως προς τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, ο οποίος με ευθύνη της νυν δημοτικής αρχής δεν ολοκληρώθηκε. Τονίσθηκε ότι η κατάρτιση του Οργανισμού πρέπει να γίνει εκ νέου με διάλογο με το σωματείο εργαζομένων προκειμένου να επιτευχθεί η συναίνεση με στόχο την βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την αποφυγή αδικιών.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός, ότι, αν και έχει ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης από το έτος 2017 για την καταβολή σύμφωνα με τον νόμο της αξίας των Μέσων Ατομικής Προστασίας για τα έτη 2012 έως και 2016, η νυν δημοτική αρχή δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς κανένα νόμιμο λόγο.

Εκ μέρους του Λάζαρου Μαλούτα υπήρξε δέσμευση ως προς τη διερεύνηση της δυνατότητας μεταφοράς του αμαξοστασίου του Δήμου Κοζάνης σε άλλη τοποθεσία προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

«Ζητούμε να μας εμπιστευθείτε, είπε ο Λάζαρος Μαλούτας, γιατί διαθέτουμε ικανή εμπειρία στη διοίκηση του Δήμου Κοζάνης και στη διαχείριση των σχέσεων με το προσωπικό του Δήμου με μοναδικό στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Η παράταξή μας πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα, που απασχολούν το προσωπικό, με αμεσότητα.»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συναντήσεις του Λ. Μαλούτα στο ΕΒΕ Κοζάνης και στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης

  1. 30 χρόνια βρώσιν, πόσιν, κατάποσην, χώνεψην και κόπωσην.

    - Edit

    Απαντήστε

    Εσένα θέλουμε κανέναν άλλο δε σε χορτάσαμε 30 χρόνια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.