Ανακοινώσεις Σωματείων Εργαζομένων της Κοζάνης για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Οικοδόμοι και Εργάτες στα συναφή Επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων καταδικάζει την συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που ελέγχεται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, για την προσπάθεια διεξαγωγής συνεδρίου της ΓΣΕΕ με εργοδότες, νόθους αντιπροσώπους (τουλάχιστον 53) με σκοπό τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με ευθύνη αποκλειστικά αυτών των δυνάμεων δεν πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο, καθώς για 4 ημέρες δεν παρουσιάστηκαν στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου ούτε μια φορά, αντίθετα τριγυρνούσαν στην Καλαμάτα, στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια, τρώγοντας τα λεφτά της εργατικής τάξης. Δεν είχαν τα μούτρα να εμφανιστούν, αφού η νοθεία και οι απατεωνιές τους πλέον στο εργατικό κίνημα ξεπέρασαν κάθε όριο. Αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, το πιο ζωντανό, το πιο μαχητικό κομμάτι του εργατικού κινήματος, η ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία), όπου συσπειρώνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ούτε το αποδέχεται, ούτε θα το επιτρέψει.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, τα κέρδη και την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων. Κουβέντα δεν λέγανε το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς για τα άθλια μεροκάματα, τα εργατικά ατυχήματα, τις απολύσεις, για την κατάργηση της απεργίας κοκ. Αντιθέτως, θέλανε να σύρουν τους εργαζόμενους πίσω από συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Συνάδελφοι έχετε πείρα από τον κλάδο μας, ούτε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, ούτε του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, στάθηκε δίπλα στα προβλήματα μας. Αντίθετα ήταν αυτοί που καλούσαν τους οικοδόμους να κηρύξουμε στους χώρους δουλειάς την «εργασιακή ειρήνη», που καλλιεργούσαν την υποταγή, που καλούσαν τους εργαζόμενους και τους λέγανε πως οι απεργίες, οι αγώνες είναι ξεπερασμένοι σήμερα.

Οι πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας είναι τμήμα της συνδικαλιστικής μαφίας, έκαναν τα ίδια και χειρότερα στα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία της περιοχής.

Το Συνδικάτο μας έδωσε και δίνει την μάχη στους χώρους δουλειάς για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, δίνει την μάχη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, δίνει την μάχη της οργάνωσης της πάλης των εργαζόμενων καθημερινά, με αδυναμίες και δυσκολίες, χωρίς ποτέ του να περάσει από την άλλη πλευρά.

Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο, που σέβεται τον ιδρώτα του, την οικογένεια του, τους συναδέλφους να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον ρόλο των ξεπουλημένων συνδικαλιστών. Να τους απομονώσει, να τους ξηλώσει από τα σωματεία και από τα εργατικά κέντρα, για Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.


Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

ΕΞΩ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης καταγγέλλει τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και πρακτικές τους, που σκοπό έχουν να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους τους μέσα στα σωματεία.

Για ακόμα μια φορά, επιλέχθηκε μια τοποθεσία διεξαγωγής για το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας μακριά από την εργατική τάξη και μάλιστα σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, με όλα τα κομφόρ (πισίνες, σάουνες, κ.α.), από αυτά που μόνο στα όνειρά του βλέπει ο απλός εργαζόμενος.

H συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αφού είδε πως «δεν την παίρνει» να κάνει ένα συνέδριο – φιάσκο, μαζί με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, επέλεξε να μην εμφανιστεί καν στο χώρο, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει τη σαπίλα και τη δυσωδία της. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι πια αδύνατον, αφού τους έχουμε πάρει χαμπάρι παντού! Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για το ρόλο τους και τις πρακτικές τους. Από τη μία για πρώτη φορά είδαμε την επαίσχυντη προσπάθεια της εργοδοσίας να εισβάλλει στις οργανώσεις και τις λειτουργίες του εργατικού κινήματος, όπως το χαρακτηριστικό παράδειγμα του εργοδότη Καραγεωργόπουλου, πρόεδρου και διευθύνων σύμβουλου εταιρειών, που φέρει την ιδιότητα του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ. Από την άλλη αυτό το πρωτοφανές όργιο νοθείας σε αρχαιρεσίες και συνέδρια συνδικάτων, ομοσπονδιών (συμπεριλαμβανομένης και της ΟΙΥΕ) και εργατικών κέντρων σε όλη τη χώρα, με πιο κοντινό σε εμάς παράδειγμα το τελευταίο νόθο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Αυτή είναι η κάστα που πραγματοποιεί εργατικά συνέδρια εν κρυπτώ και εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών με μπράβους και σεκιούριτι, δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο πέρα από την καρέκλα τους και τη διατήρηση της συνδικαλιστικής τους επιβίωσης.
Ως εδώ με τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας!

Δεν τους ενδιαφέρει να γίνει πραγματικό συνέδριο και σωστές καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες, κυρίως όμως δεν νοιάζονται να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, να υπάρχει πραγματική ουσιαστική αντιπαράθεση και πραγματική αγωνιστική – διεκδικητική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ένα «μέσα στο σωρό» είναι και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, που όταν χρειάζεται να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή είναι ερμητικά κλειστό, ανοίγει όμως διάπλατα τις πόρτες τους στους μεγάλους επιχειρηματίες, συμμετέχει σε συνέδρια όπως το Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας με τίτλο «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» που ξεκίνησε σήμερα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει βάλει πλάτη για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Φέρνει τους μεγαλοεργοδότες δίπλα στους εργαζόμενους μετατρέποντάς το από εργατικό κέντρο των εργαζομένων σε γραφεία ευρέσεως φθηνής εργασίας, παραδίδει στα αφεντικά εργάτες χωρίς απαιτήσεις, που θα δουλεύουν με βάση τα νέα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, τα μεροκάματα πείνας και τις διαλυμένες συμβάσεις εργασίας, στα οποία ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.
Οργάνωση ΤΩΡΑ! Να ξεμπερδεύουμε με τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα.

Συνάδερφοι, συναδέρφισσες,
Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ! Δεν μπορούμε πια να αφήσουμε μια κλίκα εργοδοτών και ξεπουλημένων συνδικαλιστών να αποφασίζει για τις τύχες μας. Ο συμβιβασμός και η ηττοπάθεια δεν ταιριάζουν στην τάξη μας! Τα ιδανικά της εργατικής τάξης είναι ο δίκαιος αγώνας για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι στις ανάγκες της εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη, ο αγώνας για χαμόγελα που θα πηγάζουν από την πραγματική ευημερία μας και όχι από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Μην περιμένεις άλλο! Τώρα οργανώσου στο σωματείο σου!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Κοζάνης καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα ταξικά σωματεία και να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τις δικές τους ανάγκες κι όχι για τα κέρδη των βιομηχάνων. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε σωματεία που ελέγχονται από την συνδικα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.