Συμμετοχή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές

Στα πλαίσια δράσης του Σωματείου και με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό, το Δ.Σ. αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. με την μορφή αποχής από δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις και επιστροφές από τα Τ.Ε.Π.) από την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Διευκρινίζουμε ότι:
Παρότι πραγματοποιήθηκαν από μέρους μας συναντήσεις και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας , 3ης Υ.ΠΕ. και διεύθυνσης 11ου Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης.
Παρότι είχαν και έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό μέσω προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ. , ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα.
Εφόσον εξηγήσαμε το νομικό πλαίσιο που αφορά τις δευτερογενείς διακομιδές και το Ε.Κ.Α.Β. .
Αν και πήραμε διαβεβαιώσεις για πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρων στα νοσοκομεία μέσα στον Μάρτιο του 2018 ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Μολονότι «Βάλαμε πλάτη» εδώ και πέντε χρόνια! να καλύψουμε τις δευτερογενείς διακομιδές.

Διαπιστώνουμε ότι:
Δεν υπάρχει διάθεση από τους παραπάνω εμπλεκόμενους να δώσουν λύση!
Δεν υπάρχει διάθεση να πράξουν τα νόμιμα!
Αποφεύγουν να αναλάβουν ευθύνες και καπηλεύονται το φιλότιμο και τον αλτρουισμό των Διασωστών!
Ο κακός προγραμματισμός των δευτερογενών διακομιδών συνεχίζεται και οι συντονιστές-τηλεφωνητές του Ε.Κ.Α.Β. κάθονται σε ηλεκτρική καρέκλα όλο το 24ωρο!
Φορτώνεται το Ε.Κ.Α.Β. δουλειές άλλων και έχει γίνει μπαλάκι ευθυνών.
Καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα.
Η διεύθυνση του παρατήματος Κοζάνης νωθρή παρακολουθεί και δεν προφυλάσσει τους υπαλλήλους από διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες!
Η διοίκηση και η διεύθυνση :

Εμμένει να τοποθετεί διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. σε αλλότρια καθήκοντα εντός Οργανισμού για διοικητική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

Εμμένει να δίνει εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, , ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΝΑΓΚΩΝ” ΑΛΛΩΝ ΝΠΔΔ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ]- δηλαδή Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

Εμμένει να δίνει εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΝΑΓΚΩΝ” Ιδιωτικών Κλινικών, με αποτέλεσμα αφενός να εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης. ανθρώπινων ζωών.

Ρητά επισημαίνεται ότι :
Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

Για επικοινωνία με το σωματείο στο e-mail: thomas.saraf@gmail.com mobile : 6948546506

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συμμετοχή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές

  1. Ποιες δευτερογενείς διαμετακομιδές. Στην Καστοριά οι ανάπηροι τσουβαλιαζονται εδώ και χρόνια στα ταξί λόγω του γεγονότος ότι το ΕΚΑΒ δεν κάνει διαμετακομιδή από το ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.