Οι εκλογές και το άρθρο 120 του Συντάγματος – Γράφει ο Γ. Τάτσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων



Τους τελευταίους 15 μήνες πραγματοποιήθηκαν συνταρακτικά γεγονότα στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων, εφηύρε την ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα και αναγνώρισε την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» ταυτότητας. Οι Μακεδονικές οργανώσεις εξάντλησαν όλα τα νόμιμα μέσα για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας. Η ΠΟΠΣΜ (μέλος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου) ζήτησε και έλαβε ψηφίσματα περί του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και της ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ του ονόματος της Μακεδονίας από: (α) 43 Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Μακεδονίας, (β) τα Περιφερειακά Συμβούλια Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, και (γ) την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εξέδωσε τρία ψηφίσματα για μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας και για την αποτροπή της ψήφισης της «Συμφωνίας» των Πρεσπών. Αντίστοιχα ψηφίσματα εξέδωσαν Ομοσπονδίες και Ενώσεις Συλλόγων, καθώς και μεμονωμένοι σύλλογοι.

Ο Ελληνικός λαός τόσο με τα τρία πανεθνικά συλλαλητήρια (21 Ιανουαρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2018 και 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα), όσο και με τα περισσότερα από 150 συλλαλητήρια σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού έδειξε ότι δεν έδωσε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Αντιθέτως με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον Πρωθυπουργό την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε ο λαός να αποφασίσει για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στο επιτακτικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που ήρθε αμέσως μετά την υπογραφή της επαίσχυντης «συμφωνίας» της λίμνης, σε συνέντευξη στο Γαλλικό περιοδικό ΛΕ ΠΟΥΕΝ: «Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία», θυμίζει τη φράση που είπε ο Γ.Γκέμπελς (Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ) το 1939: «Δεν είναι απαραίτητο να ακούμε πάντα την πλειοψηφία, γιατί μερικές φορές παρασύρεται». Εκείνο που άλλαξε όμως από την ημέρα της υπογραφής στις Πρέσπες ήταν η χρήση βίας εναντίον Ελλήνων πολιτών που κρατώντας την Ελληνική σημαία διαδήλωναν για την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. Οι δολοφονικές ενέργειες των δυνάμεων καταστολής κατ’ εντολή της κυβέρνησης περιλάμβαναν αλόγιστη χρήση βίας και τόνους καρκινογόνων χημικών. Έλληνες πολίτες προπηλακίστηκαν και εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια στο Πισοδέρι (17 Ιουνίου 2018), στη ΔΕΘ (8 Σεπτεμβρίου 2018) και στο συλλαλητήριο της Αθήνας (20 Ιανουαρίου 2018). ΟΛΕΣ οι δήθεν «ανοικτές» εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό παρονομαστή τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, την απαγόρευση εισόδου σε Έλληνες πολίτες που έχουν την αντίθετη άποψη και τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών με σκοπό την φίμωση της αλήθειας.

Μετά την ψήφιση της «συμφωνίας» στη Βουλή η προπαγάνδα της κυβέρνησης επιχειρεί τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ. Οι καλεσμένοι στα τηλεοπτικά παράθυρα των περισσοτέρων καναλιών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: (1) Σε αυτούς που έχουν ιδεολογική ή και οικονομική εξάρτηση από την κυβέρνηση και προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι η «συμφωνία» είναι καλή και (2) σε αυτούς που θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος για μια ανώδυνη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης για την προδοσία της Μακεδονίας στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζοντας ότι ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η «συμφωνία» λόγω δήθεν διεθνούς δέσμευσης της χώρας. Προσπαθούν να αποσιωπήσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ…ότι αυτή η «συμφωνία» που έγινε Νόμος του Κράτους ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ. Διαπράχθηκε το ποινικό αδίκημα του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας και της κατάχρησης εξουσίας. Ο Νόμος αυτός είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κι ας αρνείται το Συμβούλιο της Επικρατείας (επί του παρόντος) να δικάσει την υπόθεση δηλώνοντας «αναρμόδιο».

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης επιχείρησε να «εμβολιάσει» την Ελληνική κοινωνία με δηλητήριο ιστορικής λήθης με σκοπό να εξυπηρετήσει ΞΕΝΑ συμφέροντα, αλλά και να πάρει τη ρεβάνς από την ήττα του εμφυλίου. Η υπογραφή στο λιμανάκι των Ψαράδων στην Πρέσπα είχε διχαστικό συμβολισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του εκεί είπε ότι σε αυτόν τον τόπο πέρασαν «κυνηγοί» και «κυνηγημένοι». Την επιλογή όμως του συγκεκριμένου σημείου την έκανε για να δείξει ότι δικαιώνονται οι ηττημένοι του εμφυλίου, που ήθελαν να αυτονομηθεί η Μακεδονία. Επέλεξε να ταπεινώσει τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό για να ικανοποιήσει την αρρωστημένη ιδεοληψία του, αλλά και τα ξένα αφεντικά του που έσπευσαν να τον συγχαρούν για την άνευ όρων παράδοση της Μακεδονίας. Το επιστέγασμα της επιχείρησης εξευτελισμού του Ελληνικού λαού ήταν η αναφορά του στην Μίρκα Γκίνοβα (στέλεχος του ΚΚΕ που αγωνίστηκε για μια αυτόνομη Μακεδονία στον εμφύλιο) κατά την ομιλία του στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου 2019. Ζήτησε από το ΚΚΕ να σεβαστεί τη θυσία της Μίρκα Γκίνοβα υιοθετώντας και επικροτώντας ΠΡΟΦΑΝΩΣ τις επιδιώξεις της και την δράση της. Κυβερνητικά στελέχη έκαναν δηλώσεις περί επαναπατρισμού αυτονομιστών που έφυγαν το 1949 και τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα επειδή δηλώνουν εθνικά «Μακεδόνες». Μια τέτοια ενέργεια είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τις βάσεις για διεκδίκηση αναγνώρισης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος και την απόσχιση Ελληνικών εδαφών. Μια τέτοια κυβέρνηση είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης.

Εκείνος όμως που απογοήτευσε τον Ελληνικό λαό είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η εκστρατεία για την μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου 2017 με επίσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Επιδόθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ με το οποίο του ζητήθηκε να στηρίξει την εθνική θέση της Ελλάδας που αφορούσε στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 (μη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων αυτού στο όνομα του κράτους των Σκοπίων). Η ΠΟΠΣΜ τον προέτρεψε μάλιστα να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να κηρύξει δημοψήφισμα σε περίπτωση ΕΚΤΡΟΠΗΣ από εκείνη την απόφαση. Το ψήφισμα αυτό υπέγραψαν 205 Πολιτιστικοί Σύλλογοι/μέλη και συνεργαζόμενα σωματεία ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΠΣΜ ότι θα εργασθεί για τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού. Χαρακτήρισε τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» ή «Άνω» Μακεδονία ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, διότι όπως είπε σημαίνει ότι υπάρχει και «νότια» και «κάτω» Μακεδονία, άρα θα επιδιωχθεί κάποια στιγμή η ένωσή τους. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπως έκανε ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1992. Δυστυχώς…ούτε κι αυτό το έκανε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε τον Ελληνικό λαό να εξευτελίζεται από την ίδια του την κυβέρνηση. Είδε τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν αλόγιστη χρήση βίας εναντίον ιερωμένων, ηλικιωμένων και οικογενειών επειδή διαδήλωναν ΕΙΡΗΝΙΚΑ για την Μακεδονία. Είδε να καταπατείται το Σύνταγμα και τα ατομικά/πολιτικά δικαιώματα των Μακεδόνων. Ωστόσο την αποφράδα ημέρα για την Μακεδονία (25 Ιανουαρίου 2019) έσπευσε στα μουλωχτά να υπογράψει την επαίσχυντη «συμφωνία» και να βγει αυθημερόν το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αδιαφορώντας που περισσότερο από ένα εκατομμύριο Έλληνες του ζήτησαν να πράξει το αντίθετο μόλις πριν από 5 ημέρες, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που γνώρισε ποτέ η Αθήνα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Οι εκλογές και το άρθρο 120 του Συντάγματος – Γράφει ο Γ. Τάτσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

  1. καταπέλτης στα κεφαλάκια των εθνομηδενιστών. συγχαίρω.

    “Η απάντηση του Πρωθυπουργού στο επιτακτικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που ήρθε αμέσως μετά την υπογραφή της επαίσχυντης «συμφωνίας» της λίμνης, σε συνέντευξη στο Γαλλικό περιοδικό ΛΕ ΠΟΥΕΝ: «Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία», !!!!!!!!!

    θυμίζει τη φράση που είπε ο Γ.Γκέμπελς (Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ) το 1939: «Δεν είναι απαραίτητο να ακούμε πάντα την πλειοψηφία, γιατί μερικές φορές παρασύρεται»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.