Η ύπουλη προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και η προστυχιά του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Ξεκίνησε λοιπόν και πάλι το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» που είχε σταματήσει τον Ιούνιο του 2016. Και εμείς νομίζουμε ότι μας λυπήθηκε ο κ. Λαζόπουλος που είμαστε σκυθρωποί για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, και θέλει να μας κάνει να γελάσουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» είναι μια σατιρική, χιουμοριστική εκπομπή που σχολιάζει ότι γίνεται στην Ελλάδα, χωρίς να έχει κάποιο απώτερο σκοπό.

Τι παιδιά που είμαστε οι Έλληνες ! Πραγματικά είχε δίκιο ο Αιγύπτιος ιερέας που είπε στον Σόλωνα «Ώ Σόλων, Έλληνες αεί παίδες». Δεν καταλαβαίνετε γιατί ξεκίνησε τώρα αυτή η εκπομπή ; Μα γιατί μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και τα πράγματα είναι άσχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δέστε την εκπομπή χωρίς να γελάτε, κρίνοντας αυτά που λέει και δείχνει ο κ. Λαζόπουλος, και θα συνειδητοποιήσετε πολύ εύκολα ότι είναι μια ύπουλη προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως αμφιβάλετε ότι είναι προπαγάνδα ; Στην πρώτη του εκπομπή του 2019 έδειξε δυο δημοσκοπήσεις, στην μια προηγείτο η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ 14 μονάδες και στην άλλη προηγείτο 4,5 μονάδες.

Βλέπετε, λέει ο κ. Λαζόπουλος, τι να βασιστούμε, πληρώνονται οι δημοσκοπικές εταιρείες για να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές. Βέβαια πριν τις εκλογές του 2015 που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έλεγε αυτά ο κ. Λαζόπουλος . Στα βίντεο που δείχνει οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και άλλα παρόμοια.

Είναι ύπουλη προπαγάνδα γιατί μας περνάει τα μηνύματα σε ώρα που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Είναι ύπουλη γιατί είναι ανακατεμένη με το χιούμορ κι έτσι γίνεται εύκολα αποδεκτή. Είναι ύπουλη γιατί δείχνει εξωτερικά ότι δήθεν σατιρίζει όλους τους πολιτικούς, αλλά την χειρότερη σάτιρα την κάνει για τον κ. Μητσοτάκη, γιατί αυτόν θέλει να πλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ύπουλη γιατί περνάει τα μηνύματα απ’ ευθείας στο υποσυνείδητο, αφού δεν καθόμαστε να κρίνουμε αυτά που λέει.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο η ύπουλη προπαγάνδα που κάνει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», αλλά ο κ. Λαζόπουλος λέει και δείχνει πολλή προστυχιά. Αυτό γίνεται για δυο λόγους. Ό ένας λόγος είναι για να διαφθαρεί το ήθος των Ελλήνων. Ξέρετε, οι άνθρωποι που αντιδρούν στο κακό, είναι αυτοί που έχουν ήθος, αυτοεκτίμηση, ιδανικά, ελευθερία ψυχής.

Λέει ένα τροπάριο των Χριστουγέννων «οι Παίδες ευσεβεία συντραφέντες, δυσσεβούς προστάγματος καταφρονήσαντες». Αναφέρεται στους τρεις νέους των Εβραίων που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν (οι μόνοι σε όλο το βασίλειο) την χρυσή εικόνα του βασιλιά Ναβουχοδονόσορος. Που βρήκαν όμως το κουράγιο για να το κάνουν ; Είχαν την ευσέβεια προς τον Θεό.

Ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων έδειχνε μια φορά τα ελληνόπουλα που είχε στην δούλεψή του σ’ ένα Ευρωπαίο αξιωματούχο, και του έλεγε ότι αυτού του παιδιού έσφαξα τον πατέρα του, του άλλου βίασα την μητέρα, του άλλου έπνιξα τα αδέλφια του και άλλα παρόμοια. Του λέει ο ξένος «Πασά μου δεν φοβάσαι μη σε εκδικηθούν ;». «Όσο πιο πολύ τα εξαχρειώνω, τόσο πιο πιστά μου είναι» απάντησε ο Αλή Πασάς.

Γι’ αυτό το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» παρουσιάζει πολλή προστυχιά, για να διαφθείρει τους Έλληνες, κι έτσι να μην μπορούν να αντιδράσουν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την Ελλάδα. Τι νομίζετε, θα υπήρχε αυτή η αντίδραση για την προδοσία της Μακεδονίας, αν είχε διαφθαρεί το ήθος των Ελλήνων Μακεδόνων ;

Ο άλλος λόγος είναι ότι γνωρίζουν ότι όσο αυξάνονται οι αμαρτίες των Ελλήνων, αποσύρει ο Θεός την χάρη του από την Ελλάδα, κι έτσι γίνεται εύκολη λεία στα χέρια των ιμπεριαλιστών τους οποίους εξυπηρετούν, άλλη λίγο και άλλη πολύ, οι ελληνικές κυβερνήσεις. Πριν λίγα χρόνια έλεγε ο άγιος γέροντας π. Εφραίμ που είναι στην Αριζόνα των ΗΠΑ: «Θα έρθουν πολλά δεινά στην Ελλάδα, γιατί αυξήθηκαν πολύ οι αμαρτίες. Πανσεξουαλισμός, στοματικός έρωτας, πρωκτικός έρωτας, ομοφυλοφιλία, διαζύγια, εκτρώσεις, ελεύθερη συμβίωση, κατάργησαν το μυστήριο της εξομολόγησης και ανεξομολόγητοι κοινωνούν».

«Μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε. Τα γαρ κρυφή γινόμενα υπ’ αυτών αισχρόν εστίν και λέγειν» (Εφεσ. ε΄11). Οι αμαρτίες που κάνουν κρυφά πολλοί που έχουν κανάλια τηλεόρασης και πολλοί που τους βλέπουμε στα κανάλια, είναι αισχρό ακόμα και να τις πούμε ! Τρελαθήκαμε και επιτρέπουμε να μπαίνει μέσα στο σπίτι μας τόση προπαγάνδα και τόση προστυχιά ; Στώμεν καλώς !

3 σχόλια στο άρθρο “Η ύπουλη προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και η προστυχιά του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Δίκαιο έχεις, αλλά ελπίζω με τον ίδιο ζήλο να γράψεις και για το ΣΚΑΙ, μιας και είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.