Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας



Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ των πρακτικών παραπλάνησης και χειραγώγησης που συστηματικά εφαρμόζουν οι εκπρόσωποι του παλιού & του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων του Π.Σ. στα πλαίσια που επιβάλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές, την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΗ, πρέπει να γίνει προσωπική υπόθεση των πυροσβεστών της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ΜΑΖΙΚΆ το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, θα περίμενε κανείς,

Μετά το ανθρώπινο ολοκαύτωμα της περυσινής αντιπυρικής περιόδου με τους 100 νεκρούς, όπου η πρωτόγνωρη έκταση του και η τραγικότητα του, αποκάλυψε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ο Βασιλιάς είναι γυμνός, αυτό δηλαδή που η παράταξη μας επί δύο σχεδόν δεκαετίες, αναδείκνυε σε καθημερινή βάση και πάλευε εντελώς μόνη της για να μην έρθουν τα χειρότερα.

Από την στιγμή που διαπιστώνουμε λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και επτά μήνες μετά από την τραγωδία στο ΜΑΤΙ, οι κυβερνητικές υποσχέσεις του περασμένου Αυγούστου για χρηματοδότηση με 500 εκατομμύρια ευρώ όλου του πλέγματος της πολιτικής προστασίας και της δασοπροστασίας, όσο αφορά το Π.Σ. αποτυπώνεται με μία αύξηση των πιστώσεων του σε σχέση με το 2018 για τις λειτουργικές του ανάγκες μόνο κατά 3.800.000 περίπου ευρώ, την στιγμή που έχουν περικοπή σωρευτικά σε βάθος 10ετίας από τους πιστώσεις για το Π.Σ. πάνω από 1 δις ευρώ.

Την στιγμή που οι πολιτικές πρόληψης και διαχείρισης στα 65 εκατομμύρια στρέμματα δασικών οικοσυστημάτων, συνεχίζουν να είναι ανύπαρκτες και που σε συνδυασμό με την διατήρηση όλου του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου αποτελούν την κύρια αιτία εκδήλωσης των καταστροφικών πυρκαγιών.

Τώρα που στρέφονται πάλι τα φώτα της δημοσιότητας σε εμάς τους πυροσβέστες, ψάχνοντας τα εξιλαστήρια θύματα για τον όλεθρο που δημιούργησαν διαχρονικά οι πολιτικές αποσάθρωσης της δασοπροστασίας της χώρας, αξιοποιώντας μεμονωμένες ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων. Είναι η τρίτη φορά με ότι σημαίνει αυτό μέσα σε διάστημα δύο αντιπυρικών περιόδων που στοχοποιούμαστε ως υπεύθυνοι, αρχικά από τον πρώην Υπουργό ΠΡΟΠΟ ως ανεκπαίδευτοι και ρουσφετολόγοι, η δεύτερη μετά την πυρκαγιά στο ΜΑΤΙ από δημοσιογράφους σε εντεταλμένη υπηρεσία, όπου μας εγκαλούσαν γιατί δεν είχαμε νεκρούς στις τάξεις του Π.Σ. ως απόδειξη ότι παλέψαμε με τις φλόγες. Στρέφονται εναντία σε εμάς τους πυροσβέστες και όχι τυχαία βέβαια, που από το 1998 σηκώνουμε αβοήθητοι, αποκλειστικά στις πλάτες μας το βάρος της πυροπροστασίας γενικότερα, μετρώντας 37 νεκρούς συναδέλφους μας, δεκάδες μόνιμα σακατεμένους από τραυματισμούς εν ώρα υπηρεσίας, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα και υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας για εκατοντάδες πενταετής και εποχικούς. Σε εμάς που πάλι θα κληθούμε να σηκώσουμε σύμφωνα με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας το βάρος και αυτής της αντιπυρικής περιόδου με συνεχείς μετακινήσεις ανά την επικράτεια, ξεχνώντας κάθε στοιχειώδη οικογενειακό προγραμματισμό.

Την στιγμή που συστηματικά καλλιεργούν το έδαφος με κατά παραγγελία πορίσματα ειδικών και με άσκηση ποινικών διώξεων σε φυσικά πρόσωπα που διαχειρίζονται πολιτικές που ενοχοποιούνται εδώ και δύο δεκαετίες για τα δεκάδες ανθρώπινα θύματα, τα εκατομμύρια καμένα στρέμματα δασικών οικοσυστημάτων, τις χιλιάδες καταστραμμένες λαϊκές περιουσίες, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες, αξιοποιώντας και αυτή την τραγωδία όπως και το 2007 για την προώθηση του στρατηγικού σχεδιασμού μεταφοράς αρμοδιοτήτων πυρασφάλειας και διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων σε ιδιώτες, δήμους και εθελοντικές οργανώσεις.

…ότι θα έμπαινε ο κλάδος μας έστω και τώρα, μετά από την πολυετή χειμερία νάρκη με ευθύνη των ηγεσιών της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων ενώσεων όπως καλή ώρα και η απερχόμενη στην δική μας ένωση, σε μία αγωνιστική εγρήγορση, προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μην ξαναζήσει ο τόπος παρόμοια τραγικά γεγονότα και να απαιτήσουμε και εμείς οι ίδιοι λύσεις στα οξυμένα – χρόνια προβλήματα μας.

Αντιθέτως όμως, οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιοί και νέοι χωρίς ίχνος ντροπής αρκέστηκαν μόνο στο να ζητήσουν συγνώμη από τα θύματα. Επιμερίζοντας έμμεσα με αυτήν την πολιτικάντικη τακτική στους πυροσβέστες, ευθύνες που δεν τους ανήκουν, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ενοχικά σύνδρομα σε όλους εμάς που παλέψαμε με νύχια και με δόντια, κόντρα σε όλα τα εμπόδια που μας έβαλαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με εκατομμύρια εργατοώρες απλήρωτης υπερεργασίας, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τον δασικό πλούτο της χώρας.

ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΞΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η μόνη πραγματική « προσπάθεια » που καταβάλουν όλοι όσοι υπηρετούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι την περίοδο των εκλογών όπου επιχειρούν με κάθε τρόπο να κρατηθούν στις καρέκλες τους, για να συνεχίσουν να προσφέρουν με την μνημειώδη αδράνεια τους πολύτιμες υπηρεσίες σε όλες τις κυβερνήσεις στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, εφαρμόζοντας πρακτικές που υποτιμούν την νοημοσύνη όλων μας, κρατώντας έξω από τις συζητήσεις και τις πραγματικές τους βλέψεις τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες.

Το απερχόμενο προεδρείο επέλεξε να ξεπεράσει τον εαυτό του και αυτή την φορά. Χωρίς να έχει να παρουσιάσει ουσιαστικό απολογισμό δράσης για τα γενικά και τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως και το σοβαρό για την ασφάλεια των εργαζομένων κτηριακό ζήτημα της Π.Υ. Καστοριάς που έχει παραμείνει άλυτο για χρόνια, συμμετέχοντας μάλιστα και στο προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. , υπό τον φόβο της ενεργής παρουσίας πλέον της Ε.Α.ΚΠ. και στην ένωση μας, επιχείρησε με στόχο τον αιφνιδιασμό, να προσαρμόσει τις εκλογικές διαδικασίες στα δικές του βλέψεις με το να:

Στήσει άρον – άρον με αναγγελία της τελευταίας στιγμής, γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, χωρίς να έχει τηρήσει την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 10 του καταστατικού, με την αναγγελία των τριών προγενέστερων επαναληπτικών Γ.Σ.

Δοθεί μετά από πρότασή του, μόνο μία ημέρα περιθώριο για υποβολή υποψηφιοτήτων από την λήξη της Γενικής Συνέλευσης, με σκοπό να βάλει εμπόδια στην συγκρότηση πιο αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου της ΕΑΚΠ και όποιου άλλου θα ήθελε να βάλει υποψηφιότητα. Ενώ στις 17/2ου έγινε η Γενική Συνέλευση, στις 18/2ου έληγε η κατάθεση υποψηφιοτήτων, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα πραγματοποιούνταν μετά από ένα μήνα στις 17/3ου. Ως προ τι λοιπόν τέτοια πρεμούρα για μία μέρα μόνο περιθώριο για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, την στιγμή μάλιστα που αρκετοί συνάδελφοι δεν θα είχαν πληροφορηθεί καν το γεγονός αυτό αφού ήταν σε ανάπαυση ή άδεια ;

Αποφασιστεί μετά από πρόταση του προεδρείου οι εκλογές να είναι μόνο μία μέρα, παρ ότι γνώριζαν ότι τα Π.Κ. και οι Π.Υ. της περιφέρειας μας λειτουργούν με 24ωρο , άρα εκ των πραγμάτων αρκετοί συνάδελφοι δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, γιατί κανείς δεν εγγυάται ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν με ολιγόωρη άδεια.

Βάλει εμπόδια μέσω της εφορευτικής επιτροπής που επιμερίζεται ένα μέρος της ευθύνης για την ανισότιμη μεταχείριση των παρατάξεων, ώστε να μη δοθούν μέχρι στιγμής: Αντίγραφο από το μητρώο μελών.

Τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Τα αντίγραφα αποστολής των φαξ που αφορούσαν τις ανακοινώσεις για τις τρείς επαναληπτικές συνελεύσεις που ισχυρίζεται το προεδρείο ότι έστειλε., κατά παράβαση του άρθρου 3 του Νόμου 1264/1982, γεγονός που υποχρέωσε την παράταξη μας σε υποβολή στις 12/3ου εξώδικου αιτήματος – διαμαρτυρίας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι , η ΕΑΚΠ σας ΚΑΛΕΙ να βγάλετε από την πολυετή σας πείρα τα συμπεράσματα σας και να στηρίξετε αυτούς που πάντα ήταν στο πλευρό σας και πάλευαν καθημερινά για τα μικρά & μεγάλα προβλήματα του Π.Σ. και των πυροσβεστών.

Μην ξεγελιέστε από τους τίτλους των ψηφοδελτίων τους, γιατί ούτε ΕΝΙΑΙΟ είναι, ούτε ΝΕΟ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. Δεν βγήκαν από παρθενογένεση. Όλοι τους παλιοί και νέοι έχουν δώσει εξετάσεις, αφού στα συνέδρια της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στηρίζουν τις παρατάξεις που πραγματικά ανήκουν όπως Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., Α.Ε.Π.Π. κ.λ.π.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.