Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης μαθαίνει να σώζει ζωές



Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από τους εθελοντές του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Kids Save Lives/Τα παιδιά σώζουν ζωές, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης του σχολείου.

Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο από το ΙΕΠ, εθελοντικό, αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που προσφέρεται δωρεάν σε κάθε σχολείο και υποστηρίζεται από 400 περίπου εθελοντές εκπαιδευτές που διαμένουν σε όλη την χώρα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν αρχικά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκές χώρες στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής καθώς ελάχιστοι συμπολίτες μας είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ και τη χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύτηκαν στην ΚΑΡΠΑ με την καθοδήγηση των εθελοντών. Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να διδαχθούν τα παιδιά τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή. Δεξιότητες που θα τους ακολουθούν μια ζωή!

Από τη Διεύθυνση

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.