Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη



Ο πυρήνας της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ φάνηκε ότι είναι κοινός με την ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο» το καλοκαίρι του 2017 στην Κοζάνη. Και οι δύο επιδίδονται στην εκπόνηση «αναπτυξιακών σχεδίων» στο έδαφος του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, εντός των τειχών της ΕΕ.

Τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης τον βίωσε και τον βιώνει από πρώτο χέρι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας με τη μεγάλη ανεργία, τη μείωση του εισοδήματος, την υποβάθμιση παιδείας-υγείας κ.α.

Αυτό που χρειάζεται ο λαός της περιοχής είναι πάλη, σύγκρουση και ανατροπή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και όχι άλλο ένα σχέδιο που θα τον υπηρετεί. Απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, και όχι εξασφάλιση κερδών για να «επενδύσουν» οι επιχειρηματίες. Καπιταλιστικά κέρδη και λαϊκές ανάγκες είναι ασυμβίβαστα.

Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ και το «όχι» της ΝΔ έχουν κοινή αφετηρία και στρατηγική ταύτιση. Δεν ανέφερε λέξη για το ΝΑΤΟϊκό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που αυτή προωθεί, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τους ασπάζονται πλήρως.

Είναι ανάγκη ο λαός της περιοχής να σταθεί απέναντι στην κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, των εκπροσώπων τους σε δήμους και περιφέρεια, για το ποιος θα είναι οδηγός και ποιος συνοδηγός στη διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και της φτώχειας που δημιουργεί.

Μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ο μοναδικός πόλος αντίστασης και προοπτικής για το λαό. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, ν διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.