Δήμος Κοζάνης και Εμπορικός Σύλλογος ένωσαν τις δυνάμεις τους και διεκδικούν χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης



Από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα OPENMALL (Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου) του ΕΠΑνΕΚ

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα OPENMALL (Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου) του ΕΠΑνΕΚ, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας, παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθανάσιου Σβώλη και Αθανάσιου Καραδήμου , μετά τη συγκέντρωση ικανού αριθμού συμμετεχόντων καταστημάτων.

Η πρόταση θα κατατεθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και στην περίπτωση που εγκριθεί, ανοίγεται μια μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης της εμπορικότητας της αγοράς της Κοζάνης.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για μια πρόταση αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα δώσει την ευκαιρία να επενδυθούν περίπου 1,9 εκ. ευρώ στην Κοζάνη, με μηδενική χρήση ίδιων κεφαλαίων του Δήμου ή των ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων, ώστε να αναδειχτεί η αγορά του κέντρου δίνοντας μια μοναδική ταυτότητα, η οποία θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής και την εμπορικότητα της.

Βασικά στοιχεία της δράσης:
Το πρόγραμμα επιδοτεί την αισθητική αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου (αναπλάσεις, αλλαγή των όψεων των καταστημάτων), την προβολή του Εμπορικού Κέντρου (μέσω του Εμπορικού Συλλόγου), την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών κτλ.
Τo Πρόγραμμα «Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα» είναι 100% επιδοτούμενο και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους/Επιμελητήρια να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων & οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη τους.

Ειδικότερα στη δράση :
– Ο Δήμος χρηματοδοτείται με επιδότηση 100% και το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.
– Ο Εμπορικός Σύλλογος χρηματοδοτείται 100% και θα διαχειριστεί εκ μέρους των επιχειρήσεων, που θα μετέχουν ένα ποσό το οποίο αθροίζει έως 2.000 ευρώ για κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση και έως 400.000 € συνολικά. Να σημειώσουμε πως οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν δεν θα λάβουν χρήματα και δεν θα προβούν σε καμία άλλη διαδικασία πέραν της υπογραφής κάποιων υπεύθυνων δηλώσεων και τις υποχρεώσεις που έχουν συμμετέχοντας στη δράση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.