Τα εγκαίνια του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου υδροηλεκτρικού σταθμού στην Ελλάδα στο Βελβεντό Κοζάνης



Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.30΄ το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ΤΟΕΒ Βελβεντού, στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το έργο θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Βουλευτές, επίσημοι και τοπικοί παράγοντες.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός έχει ονομαστική ισχύ 1,9 MW και εκμεταλλεύεται τα νερά από την ορεινή θέση «Σκεπασμένο» τα νερά τα οποία χρησιμοποιούνται για την άρδευση των χωραφιών το καλοκαίρι, ενώ πλέον θα χρησιμεύουν για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος το χειμώνα.

Είναι έργο προς όφελος των αγροτών και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας. Η νέα υποδομή θα ρίξει σημαντικά το κόστος παραγωγής και αναμένεται ν’ ανοίξει τον δρόμο για την είσοδο σε ακόμη περισσότερα άτομα να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.