Η σατιρική κωμωδία του Ντάριο Φο «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι πιο γλυκιά» έρχεται στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης



Το πανέξυπνο έργο του νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο ανεβαίνει από το Θεατροδρόμιο Κοζάνης σε μια επιτυχημένη διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κοντορίκου.

Οι πρόβες πλέον είναι καθημερινές και η πρεμιέρα του έργου προσδιορίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου.

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Ντάριο Φο, μια από τις πιο εμβληματικές και παραγνωρισμένες προσωπικότητες της Ιταλικής λογοτεχνίας.

Ο πιτσιρικάς που έμαθε την τέχνη της διήγησης από τη γιαγιά του και τους ψαράδες της Λομβαρδίας, που έζησε όλες τις ιστορικές στιγμές του αιώνα και τις αποτύπωσε στα θεατρικά και τα γραπτά του, κυνηγήθηκε από κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους της εκκλησίας και τελικά τιμήθηκε με Νόμπελ το 1997, έχει χαρίσει στη λογοτεχνία στιγμές σπαρταριστές αλλά ταυτόχρονα με προβληματισμό και σκληρή κριτική.

Ανήσυχος πάντα και ευαισθητοποιημένος, δεν το έβαλε κάτω ούτε όταν η γυναίκα του Φράνκα Ράμε απήχθη και βιάστηκε, ούτε καν όταν μετά από εγκεφαλικό έχασε την όρασή του για μεγάλο διάστημα.

Το έργο από το 1976 που γράφτηκε ανεβαίνει αδιάκοπα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι από τις πλέον δημοφιλείς κωμωδίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.