Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης εγκαινιάζει την «Εναλλακτική Σκηνή» με την παράσταση της Εφηβικής Σκηνής του «Ένας κόμπος στη μέση του γαλαξία»



«Ένας Κόμπος στη Μέση του Γαλαξία»
Μια ιδέα του Νίκου Μαθιουδάκη
Κείμενο παράστασης – σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 8:00 μ.μ.
στην ¨Εναλλακτική Σκηνή¨ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Πρώην θέατρο Οχληρών)

Τι είναι η φιλία; Τι είναι η αγάπη; Τι είναι ο έρωτας; Γιατί νιώθουμε αυτό ή εκείνο; Γιατί δεν νιώθουμε κάτι; Ερωτήσεις αναπάντητες, που στο μυαλό ενός εφήβου, ίσως να παραμένουν ως ένας κόμπος… στη μέση του γαλαξία. Τρία πρόσωπα αναζητούν την έννοια των συναισθημάτων μέσα σε μια ιστορία εμπνευσμένη, αφενός από το εμβληματικό έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, και αφετέρου από τα πραγματικά γεγονότα της ζωής του συγγραφέα και της τελευταίας του συντρόφου, Κονσουέλο Σουνσίν, συνθέτοντας ένα ιδιότυπο εφηβικό παραμύθι γεμάτο ζωντάνια και νεανικότητα, προκειμένου να επικοινωνήσει με τη φιλοπερίεργη διάθεση των εφήβων. Η καθημερινότητα και η λογοτεχνία, τα πραγματικά ντοκουμέντα και η μυθοπλασία, το κοντινό παρελθόν και το βαθύ μέλλον μπλέκονται για να δημιουργηθεί μια ιστορία που προσπαθεί να «λύσει​» τον κόμπο!

Η παράσταση αναφέρεται στα συναισθήματα των νέων. ​Πώς, αναπτύσσονται στο παρόν και πώς, πιθανότατα να εξελιχθούν στο μέλλον. ​​Τρία πρόσωπα πηγαίνουν σχολείο και ταξιδεύουν στον κόσμο των νεανικών συναισθημάτων.

Οι ηθοποιοί παίρνουν τη θέση έφηβων μαθητών, δημιουργώντας ταύτιση και προκαλώντας το ενδιαφέρον τους, για το πώς θα λειτουργούσαν οι ίδιοι σε μια αντίστοιχη συναισθηματική περίσταση.

Πέρα από ζητήματα συναισθημάτων, το έργο αγγίζει ηθικά και κοινωνικά διλήμματα, ενώ συγχρόνως, φωτίζει την περίοδο του Μεσοπολέμου, κατά την οποία οι ρομαντικοί του κόσμου βρίσκονταν σε έξαρση, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που χαρακτηρίζεται από την κρίση αξιών.

Ιδέα παράστασης: Νίκος Μαθιουδάκης
Κείμενο παράστασης: Κίρκη Καραλή
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Κίνηση: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Ηχητικό περιβάλλον: Αλέξανδρος Κόνιαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Clive Sargent
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Σωτηρία Τσιάτα
Βίντεο – φωτογραφίες: Ειρήνη Στείρου

Ερμηνεύουν: Αντουάν: Γιώργος Κριθάρας, Εξ: Ευγενία Λάβδα, Σαιντ: Άρης Νινίκας
Διάρκεια : 1 ώρα περίπου
Προπώληση: στα καταστήματα Seven Spots, και ηλεκτρονικά στο viva.gr
Tιμή εισιτηρίου: 5€, γενική είσοδος
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.