Παραδόθηκαν ανακαινισμένα στο κοινό τα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ στο ΔΑΚ Κοζάνης



Πρόσφατα παραδόθηκαν ανακαινισμένα στο αθλητικό κοινό της Κοζάνης τα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ του ΔΑΚ . Ένα έργο χρήσιμο και αναγκαίο ταυτόχρονα, λόγω της χρόνιας παραμόρφωσης του ασφαλτοτάπητα των γηπέδων από το εκτεταμένο ριζικό επιφανειακό σύστημα των παρακείμενων δέντρων.

H ανακατασκευή του έργου μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα στάδια που αφορούσαν στις μελέτες, εγκρίσεις και στην εκτέλεση του απαίτησε αρκετό χρόνο. Οι αρχικές μελέτες, που εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παραδόθηκαν το 2016, ενώ η τελική εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Μάρτη 2017 και δημοπρατήθηκε το Μάιο του ιδίου έτους. Η χρηματοδότηση του έργου με 94.240 € έγινε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το έργο ξεκίνησε με έκπτωση 51% και ποσό εκτέλεσης τα 46.177,6 €. Η Σύμβαση του έργου που υπογράφτηκε τον Αύγουστο 2017 μέχρι να ολοκληρωθεί πήρε δυο παρατάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, το τελικό συνολικό κόστος του έργου, λόγω τεχνικών μελετητικών ελλείψεων ανήλθε στα 41.400 €, εκ των οποίων τα 13.210€ αφορούσαν στην αγορά και τοποθέτηση του ελαστικού δαπέδου του. Έτσι, παρόλο που η αρχική έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρόβλεπε υπερδιπλάσιο σχεδόν ποσό, δεν μπόρεσε τελικά να εκταμιευθεί ολόκληρη η επιχορήγηση, που σίγουρα θα επέτρεπε να γίνουν και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο, όπως τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις τσιμεντένιες κερκίδες των γηπέδων μπάσκετ ή ανακαίνιση των τουαλετών για το κοινό στα κτίσματα πέριξ των γηπέδων.

Με την παράδοση του έργου οι φίλοι του μπάσκετ θα μπορούν πλέον να ασκούνται σε συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας σε σχέση με το παρελθόν. Το μόνο που απαιτείται πλέον είναι ο σεβασμός των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων από το κοινό.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Παραδόθηκαν ανακαινισμένα στο κοινό τα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ στο ΔΑΚ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.