Εισήγηση του Γ. Ντζιμάνη για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική συνεργασία για τα «Κατευθυνόμενα Πυρομαχικά Ακριβείας Αέρος – Εδάφους»



Θέμα: «Η συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική συνεργασία για τα «Κατευθυνόμενα Πυρομαχικά Ακριβείας Αέρος –Εδάφους» θα εισφέρει οικονομίες κλίμακας στην προμήθεια, υποστήριξη και συντήρηση των εθνικών επιχειρησιακών αναγκών των ΕΔ».

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, κ. Ντζιμάνης Γεώργιος, ήταν Εισηγητής εκ μέρους της Κυβέρνησης στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, που αφορά την κύρωση του «Μνημονίου Κατανόησης για την Πολυεθνική Συνεργασία για Κατευθυνόμενα Πυρομαχικά Ακριβείας Αέρος – Εδάφους, καθώς και την κύρωση, της 1ης τροποποίησης αυτού».

Το εν λόγω Μνημόνιο Κατανόησης συνιστά μία πολυμερή συμφωνία, μεταξύ του Βελγίου, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Δανίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, του Βασιλείου της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας και του Βασιλείου της Ισπανίας. Ενώ, η 1η Τροποποίηση του αφορά στην προσχώρηση της Δημοκρατίας της Πολωνίας.
Σκοπός του είναι να καθορίσει το πλαίσιο συνεργασίας των Συμμετεχόντων χωρών, και ειδικότερα:
α. Την αύξηση της συνολικής δυνατότητας και αποτελεσματικής προμήθειας PGM.
β. Την επίτευξη καλύτερων τιμών κατά την απόκτησή τους.
γ. Τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και ασφάλειας προμήθειας PGM.
δ. Τη διευκόλυνση διακίνησης των PGM μεταξύ των συμμετεχόντων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Βουλευτή Κοζάνης – ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.