Στη γενέτειρά της Κοζάνη η διακεκριμένη επιστήμονας Φωτεινή Αγραφιώτη σε εκδήλωση για την Καινοτομία



23847524_739108586290067_2535674518760901569_o

Στη γενέτειρά της Κοζάνη βρέθηκε η διακεκριμένη επιστήμονας Φωτεινή Αγραφιώτη, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δήμου Κοζάνης για την σημαντική εκδήλωση «Κοζάνη Ανοιχτή Καινοτομία.

Η Φωτεινή Αγραφιώτη πρόσφατα βραβεύτηκε ως μια από τους 40 διακεκριμένους επιστήμονες του Καναδά κάτω των 40 ετών στα «Canada’s top 40 under 40» όπου έλαβαν μέρος νέοι ηλικίας κάτω των 40 ετών με σημαντική συμβολή στην έρευνα, την τεχνητή νοημοσύνη, την καινοτομία και το επιχειρείν καταφέρνοντας να επιλεχθεί από μια επιτροπή 24 σημαντικών επιστημόνων και επιχειρηματικών ηγετών, που αξιολόγησαν περισσότερες από 900 υποψηφιότητες (Περισσότερες πληροφορίες για την Φωτεινή Αγραφιώτη κλικ εδώ).

Η ίδια δήλωσε για την δράση «Κοζάνη Ανοιχτή Καινοτομία:

«Σήμερα νιώθω πολύ περήφανη για την πόλη μου, την Κοζάνη. Παρακολούθησα με μεγάλη χαρά τις παρουσιάσεις ιδεών από ομάδες νέων συμπολιτών μας, που αποδεικνύουν πως έχουμε την ικανότητα και το υπόβαθρο να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία μάλιστα δεν υπολείπονται σε τίποτα των αντίστοιχων δράσεων στην Αμερική και την Ευρώπη. Από την καινοτόμο διανομή βασικών προϊόντων όπως είναι το γάλα, μέχρι τη ανακύκλωση υφασμάτων και τη ρομποτική, πολλές από τις ιδέες των ομάδων αποτελούν τέλειες επιχειρηματικές ευκαιρίες και βάση για ανάπτυξη. Επόμενη πρόκληση πρέπει να είναι η σύσταση εταιρειών που θα φέρουν στην αγορά αυτές τις ιδέες.

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας, ιδίως για νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια. Οι περισσότερες startups αποτυγχάνουν και δεν υπάρχει τίποτα αξιοζήλευτο στη ζωή του ιδρυτή μιας εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά η επιχειρηματικότητα είναι ο πιο δημιουργικός δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, ένας δρόμος που σε διδάσκει πράγματα που καμία εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να προσφέρει. Μια νεοφυής επιχείρηση, με σκληρή εργασία, μπορεί να οδηγηθεί στην επιτυχία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λευτέρη Ιωαννίδη με τον οποίο είμαι σε διαρκή επικοινωνία και για τον οποίο γνωρίζω πόσο μεγάλη και προσωπική επένδυση ήταν η πρωτοβουλία αυτή. Είναι σπάνιο να συναντάς ανθρώπους που βιώνουν τόσο βαθιά το αίσθημα της υποχρέωσης προς την κοινωνία μας».

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR με τις δηλώσεις πριν την εκδήλωση:

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “Στη γενέτειρά της Κοζάνη η διακεκριμένη επιστήμονας Φωτεινή Αγραφιώτη σε εκδήλωση για την Καινοτομία

  1. Επιχειρηματίας

    - Edit

    Απαντήστε

    Πολύ καλά τα λέτε κ. Αγραφιώτη για το πως πρέπει να κυνηγάμε κάτι επιχειρηματικά το οποίο πιστεύουμε ότι θα πετύχει, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι εδώ είναι Ελλάδα και όχι Καναδάς. Η θεωρία είναι καλή, αλλά για να καταλάβετε την πράξη, θα πρέπει να φύγετε από εκεί που είστε και να έρθετε στην Ελλάδα να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Και μετά ελάτε ξαναπείτε τα ίδια. Συγχαρητήρια πάντως για ότι έχετε καταφέρει, από καρδιάς.

  2. Εσυ ομως φωτεινη αγραφιωτη στο εξωτερικο πηγες και στο εξωτερικο εμεινες για να δημιουργησεις και να πουλησεις την καινοτομια σου!!!!!!!!!
    και πολυ καλα εκανες!
    απλα μην πουλας θεωριες στους υπολοιπους ανεργους επιστημονες η οτι αλλο να μεινουν και να καινοτομησουν εδω!!!!!!!!!!που ως γνωστον φορολογουνται υπερογκα οι νεοι επιστημονες και δη αυτοι που δεν εχουν μπαμπακα με λεφτα αποπισω και ετοιμες επιχειρησεις -και στην κοζανη εχει τετοιους αρκετους φραγκατους μπαμπαδες …ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΣΕΣ ΘΕΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.