Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου – Βίντεο



8yurjs6sj6uajq4r5ajt5hsat

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: Δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και με περιβαλλοντική προσέγγιση – Ένα έγκλημα στο περιβάλλον θα λάβει τέλος

Η αντιμετώπιση του χρόνιου περιβαλλοντικού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου που προέρχεται από τα λύματα που εισρέουν στον ποταμό Σουλού, αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Αμυνταίου Σάββας Ζαμανίδης και Κώστας Θεοδωρίδης αντίστοιχα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Χαράλαμπος Κιουρτσίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στους δύο Δημάρχους ότι σύντομα θα βγει μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η πρόσκληση που θα περιλαμβάνει και τη διαχείριση λυμάτων που θα καταλήγουν σε ευαίσθητους αποδέκτες (λίμνες, ποτάμια κτλ.).

«Ένα έγκλημα στο περιβάλλον θα λάβει τέλος. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων θα ικανοποιηθεί αλλά και ο αγώνας των Δημάρχων θα δικαιωθεί. Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική πρόσκληση, ώστε να δώσουμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα, προστατεύοντας τους οικισμούς μας, τη λίμνη Βεγορίτιδα και το περιβάλλον. Για να έχουμε δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και με περιβαλλοντική προσέγγιση», τόνισε μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.