Επιλέγω Τοπικά: Κρασοκατάνυξη με καντάδες και δεκάδες γλυκίσματα στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης



7yhredsazgrweatrsyu

Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης για την προώθηση των τοπικών προϊόντων συνεχίζονται με τη σκυτάλη τη Δευτέρα το απόγευμα να παίρνουν τα παραδοσιακά γλυκά της περιοχής μας και οι τοπικοί οίνοι. Οι επισκέπτες στο πλαίσιο των γευσιγνωστικών εκδηλώσεων της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας γεύτηκαν τοπικά γλυκά μετά την επίδειξη του pastry chef Βαγγέλη Γεωργίου, o οποίος και συστήθηκε στον κόσμο μέσα από τις περιπέτειες της σοκολάτας. Σαλιάρια, φοινίκια, τουλούπες, κουρκουμπίνια, λουκουμάδες, Ατζεμ πιλάφι και γλυκά του κουταλιού τοποθετήθηκαν σε δίσκους και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Ακολούθησαν γευστικές δοκιμές κρασιών από οινοποιεία της περιοχής μας με τα ανάλογα συνοδευτικά από σαλάτες και τυροκομικά. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι καντάδες περί οίνου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Σκ’ρκας με τον πρόεδρο του συλλόγου Λάζο Κουζιάκη να δίνει πληροφορίες για την αμπελουργική παράδοση της Κοζάνης.

Τρίτη 10-10-2017
19:30-21:00 «Όλα πιπεριά Φλωρίνης με τους σεφ Πέτρο και Άγγελο Ναουμίδη»
Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης θα παρουσιάσουν ενώπιον του κοινού τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης της πιπεριάς στην κουζίνα, ενώ ο κόσμος θα γευτεί εδέσματα με πιπεριά .Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος με την Κωνσταντία Τεντόγλου.
21:00-22:30 «Τοπικοί οίνοι με συνοδευτικά του Γιώργου Καλογερίδη »
Πολυάριθμες γηγενείς ετικέτες θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών με τα ανάλογα συνοδευτικά, συνοδεία μουσικής.

Τετάρτη 11-10-2017
18:00-19:00 «Η Φρουτόπολη»
Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δίπλα σε εδέσματα με φρούτα.
19:00-20:30 «Μια καστανογιορτή μέσα στην έκθεση»
Η ανάδειξη του ορεινού κάστανου Βοίου προωθείται μέσα από μια ιδιότυπη καστανογιορτή στην έκθεση των Κοίλων με συνοδεία χάλκινων από το «Κοζανίτικο Τακίμι».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.