Επιτυχημένη η εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης για τον καρκίνο του μαστού – Η ομιλία του Π. Καρακασίδη



xxjrtdkjytdskydtktudfkluyflΙδιαίτερης σημασίας η πλήρως επιτυχημένη κοινή εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης με θέμα: «Οι Γυναίκες… Συζητάμε για τον Καρκίνο του Μαστού». Η συνειδητοποίηση των γυναικών και της τοπικής κοινωνίας για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα υγείας, μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί για τις περαιτέρω δράσεις της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης. Με τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες, ως κοινωνία μπορούμε να ευελπιστούμε για ένα καλύτερο αύριο στην πρόληψη των επικίνδυνων νοσημάτων και στην ευαισθητοποίηση που απαιτείται από μια ευνομούμενη και σύγχρονη Πολιτεία.

Με την ευκαιρία, ευχαριστώντας τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης, τους παριστάμενους και τους αξιόλογους ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, παρατίθεται και ο σχετικός Χαιρετισμός του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, Παντελή Καρακασίδη.

«Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι, Κυρίες και Κύριοι,

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Κοζάνης και στην Πρόεδρό του Κυρία Δινοπούλου Φανή, για την τιμή που μας έκανε να συνεργαστεί μαζί μας για τη διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης, με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Συγχαρητήρια σε όλους εσάς, για την καθημερινή και έμπρακτη στήριξη που προσφέρετε σε πραγματικά πονεμένους ανθρώπους και στις οικογένειές τους, που με καρτερικότητα, υπομονή, αλλά και επιμονή, παλεύουν με την επάρατη νόσο.

Επιπρόσθετα, να εκφράσω την ευαρέσκειά μου στους εξαίρετους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν θετικά, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν κύρια τις γυναίκες του Νομού, στην ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Κλείνοντας τον κύκλο των ευχαριστιών, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στους πιο κοντινούς συνεργάτες, όπως την Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία, Βασιλική Ρεπανά, που συνέβαλε αποφασιστικά στην πραγματοποίηση και στην επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω μόνο, το ιδιαίτερο και ουσιαστικό ενδιαφέρον της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης στα θέματα υγείας του Νομού, διαθέτοντας ειδικό θεματικό τομέα δράσης, αλλά και με τις δημόσιες τοποθετήσεις μας για τις δυσλειτουργίες που εμφανίζουν τα Νοσοκομεία του Νομού μας, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο και στα ζητήματα πρόληψης των επικίνδυνων νοσημάτων, όπου εντάσσεται και ο καρκίνος του μαστού.

Κλείνοντας και προκειμένου να περάσει ο λόγος στους ειδικούς, να πω ότι για την επίλυση του προβλήματος, άμεσα και όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα προκατάληψης και έλλειψης ενημέρωσης, ιδιαίτερα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ειδικά σε γυναίκες με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Επίσης, για την κάλυψη της δαπάνης που αφορούν τις απαιτούμενες περιοδικές προληπτικές εξετάσεις, όπως η μαστογραφία. Αυτή θα είναι και η επιδίωξή μας ως Νέα Δημοκρατία στην επόμενη κυβερνητική περίοδο, έτσι ώστε να έχει ουσία η έκφραση ότι ΚΑΙ στον καρκίνο του μαστού, Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!»

Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.