Στον χορό των ρίχτερ τα Ιωάννινα – Πάνω από 100 μετασεισμοί όλο το βράδυ, ορισμένοι αισθητοί στην Κοζάνη



kykydtkydjytrdsjtrshtrswthr

Με έντονη μετασεισμική δραστηριότητα πέρασαν το βράδυ τους οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, έπειτα από τον σεισμό 5.5 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.14, το βράδυ του Σαββάτου.

Περισσότεροι από 100 μετασεισμοί, ορισμένοι από τους οποίους ήταν αισθητοί και στην Κοζάνη, σημειώθηκαν μέχρι και αυτή την ώρα 9.45 της Κυριακής 16/10, μεγέθους από 2,0 έως και 4,9 ο μεγαλύτερος στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ενώ αρχικά επέστρεψαν στα σπίτια τους, ο μετασεισμός των 4,9 ρίχτερ τους ξανάβγαλε στους δρόμους αναζητώντας ασφάλεια σε ανοιχτά σημεία, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που κατευθύνθηκαν στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητα τους. Κοζανίτες που μένουν στην πόλη των Ιωαννίνων μεταφέρουν στο KOZANILIFE.GR , πως από την ένταση της πρώτης σεισμικής δόνησης των 5,5 ρίχτερ, είδαν κυριολεκτικά αντικείμενα μέσα στα σπίτια τους να “χορεύουν”.

luiyftliuyfrtluyfrkudkytdky

Σύμφωνα με πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, ο σεισμός των 5,5 ρίχτερ προς το παρόν δείχνει να έχει επιφέρει υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα και κάποιες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νομού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περιστατικό τραυματισμού ή απεγκλωβισμού.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας των Ιωαννίνων έχει κινητοποιηθεί και έχει επισκεφτεί περιοχές που βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός τον 5,5 ρίχτερ στην περιοχή των Ιωαννίνων φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι ο κύριος σεισμός. Οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία, καθώς αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για έναν ανησυχητικό σεισμό, η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται είναι μία καλή ένδειξη εκτόνωσης, όμως σε κάθε περίπτωση οι 48 ώρες κρίνονται κρίσιμες για την περιοχή.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR
φωτογραφία από το epirusgate.blogspot.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στον χορό των ρίχτερ τα Ιωάννινα – Πάνω από 100 μετασεισμοί όλο το βράδυ, ορισμένοι αισθητοί στην Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.