Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα για την επανασύσταση του Δ. Βελβεντού με τον Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή



ytvfyutfiofdrui

Στις 10 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κοζάνης, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος και Δημήτρης (Μίμης) Δημητριάδης. Παράλληλα, επιστολή σχετική με το αίτημα της κοινωνίας του Βελβεντού και γενικότερα για την αναγκαία διόρθωση του «Καλλικράτη» έστειλε την ίδια μέρα στον Υπουργό και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής απάρτιζαν μέλη του Δ.Σ. της «Κοινωνίας των Πολιτών» και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων (Συνεταιρισμών και ΤΟΕΒ).

Στον Υπουργό τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ανέλυσαν εμπεριστατωμένα όχι μόνο την διαχρονική και υποδειγματική πορεία του Βελβεντού ως Δήμος, αλλά και το παράδειγμα που μπορεί να αποτελέσει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης και αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα μας. Παρουσίασαν την οπισθοδρόμηση και τη σειρά προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει ο τόπος στα χρόνια του «Καλλικράτη» (και που διαρκώς οξύνονται) και ζήτησαν την ταχεία επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις των κομμάτων της σημερινής κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τόσο σε παλιότερες επαφές που έγιναν σε κορυφαίο επίπεδο όσο και με βάση τις προγραμματικές διακηρύξεις και θέσεις τους ως κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο.

Ο κ. Κουρουμπλής άκουσε με μεγάλη προσοχή όσα κατατέθηκαν από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και από την πλευρά των τριών βουλευτών και ενημέρωσε ότι γνωρίζει το θέμα του Βελβεντού και ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η ριζική αναμόρφωση του «Καλλικράτη», όπως άλλωστε διατυπώθηκε κατ’ επανάληψη στον προγραμματικό λόγο της.

Εκ μέρους της κοινωνίας του Βελβεντού ο αγώνας για την επανασύσταση του Δήμου μας συνεχίζεται αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα, παρόλο που κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι έχει σταματήσει. Το δίκαιο και πάγιο αίτημά μας, η βούληση των πολιτών για πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση και δημοκρατία,  μπορεί και πρέπει να ικανοποιηθεί.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.