Ηλεκτρονικό φακέλωμα σε όλες τις αγορές αλλά και στα τέλη κυκλοφορίας – Δείτε τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών



xrimata_pistotiki_karta

Εξελίξεις με το νέο έτος έρχονται, με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Το πρώτο μέτρο είναι η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το δεύτερο είναι η σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο δηλαδή τέλος στις χάρτινες αποδείξεις και το τρίτο αφορά ένα νέο μικροτσίπ, που θα κληθεί να έχει κάθε κάτοχος αυτοκινήτου, προκειμένου να διασταυρώνεται η φορολογική και ασφαλιστική του νομιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρώτο μέτρο οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται άμεσα από τους ελεγκτές, οι οποίοι θα έχουν πλήρη εικόνα για την επιχείρηση.

Από το 2016, καταργείται η συλλογή των αποδείξεων και παύει να ισχύει το αφορολόγητο και η αντίστοιχη έκπτωση φόρου, ενώ εικάζεται πώς το αφορολόγητο πλέον θα αποτελεί το σύνολο των αγορών, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει ο φορολογούμενος, μέσω της κάρτας αγορών.

Το μιρκοτσίπ έρχεται να συμπληρώσει το καρέ του ηλεκτρονικού φακελώματος, καθώς όπως συζητιέται τις τελευταίες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομικών, σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί ο νέος αυτός σχεδιασμός, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο οικονομικών μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας, θα προμηθεύει και ένα αυτοκόλλητο μικροτσίπ για τα αυτοκίνητα, το οποίο θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για το όχημα, αν έχει τα τέλη κυκλοφορίας, αν είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει ΚΤΕΟ. Τα οχήματα τα οποία θα έχουν εκκρεμότητες φορολογικές και ασφαλιστικές, εφόσον βρεθούν σε διόδια, δεν θα τους επιτρέπεται η διέλευση.

Με αυτούς τους νέους ηλεκτρονικούς σχεδιασμούς, το Υπουργείο Οικονομικών και η Εφορία εκτιμούν ότι θα υπάρχει μείωση και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλεκτρονικό φακέλωμα σε όλες τις αγορές αλλά και στα τέλη κυκλοφορίας – Δείτε τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.