«Πυρά» της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εναντίον της Greenpeace – Δείτε το ρεπορτάζ



0012322493_10153338652754226_2516276194388382533_o

Ως «απέλπιδα κίνηση εντυπωσιασμού της Greenpeace», θεωρεί την παρέμβαση της οργάνωσης στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Αναφερόμενη στο γεγονός που είχε καταγράψει η ΓΕΝΠ ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα (9.12.2015), ομάδα 10 ακτιβιστών της Greenpeace ανέβηκε σε πύργο ψύξης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο «να κινητοποιήσουν την πολιτική ηγεσία, να αξιοποιήσει τη Διάσκεψη στο Παρίσι για να συνδυάσει κλιματική πολιτική με κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη».

Σε σχετική δε, ανακοίνωσή τους επισημαίνεται ότι «επέλεξαν τον μεγαλύτερο και πιο ρυπογόνο σταθμό της χώρας για να δείξουν ότι το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος για την Ελλάδα θα είναι αβάσταχτο, εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για την κατασκευή νέων λιγνιτικών και πετρελαϊκών μονάδων στα επόμενα χρόνια».

Κρίμα που στον γραπτό λόγο δεν έχουμε τη δυνατότητα να «ρίξουμε χειροκροτήματα» όπως συμβαίνει στις live εκπομπές. Πραγματικά, θα συμπλήρωναν την παράσταση. Κίνηση εντυπωσιασμού, η σημερινή, με την οποία αν μη τι άλλο αποδεικνύεται –για μία ακόμα φορά- η … δεινότητά τους στην «υποκριτική και αναρριχητική» τέχνη».

Συνεχίζοντας η ΓΕΝΟΠ, σχολιάζει πως: «Δυστυχώς όμως (για αυτούς), αυτά είναι και τα μόνα πράγματα που μπορεί να αποδείξει η συγκεκριμένη ενέργεια της Greenpeace, που εις μάτην προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να «χτυπήσει» τον στόχο προς τον οποίο μονίμως έχει στραμμένο (τα τελευταία χρόνια) το όπλο της και δεν είναι άλλος από τον λιγνίτη και την «Πτολεμαΐδα V».

Την ώρα που σε απόσταση αναπνοής, από τον χώρο που επέλεξαν να ¨δράσουν¨, οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου επενδυτικού αναπτυξιακού έργου που γνώρισε ποτέ η χώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη, η οργάνωση επιμένει σε ανυπόστατες θεωρίες του τύπου «Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών ζητά φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης στην Ελλάδα, ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα διεκδικούν τη στροφή της χώρας στην ηλιακή οικονομία».

«Στον κόσμο τους», που πολύ σοφά λέει ο λαός. Κίνηση απέλπιδα, η σημερινή; Κίνηση πρόκληση; (σημειώνεται ότι η σημερινή δράση στις εγκαταστάσεις τις εταιρίας ενέχει και νομικές προεκτάσεις). Κίνηση που συνδέεται με την αναμενόμενη επίσκεψη του Αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη;

Όποια και να είναι τα χαρακτηριστικά της, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε σχέση με την επιδίωξή τους, η αποτελεσματικότητά της θα είναι και πάλι ΜΗΔΕΝΙΚΗ γιατί κανένας πια δεν καταπίνει τα όσα μας σερβίρουν, κανένας πια δεν πέφτει θύμα της παραπληροφόρησης την οποία καλλιεργούν και προσπαθούν να συντηρήσουν με κάθε τρόπο. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, ΔΕΝ καλεί τους εργαζόμενους και τον κόσμο να κλείσουν τα αφτιά τους στις Πράσινες Σειρήνες γιατί πολύ απλά ξέρουμε ότι κανένας δεν ασχολείται μαζί τους.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ διαμηνύει προς κάθε έναν που έχει την ίδια κατεύθυνση με την συγκεκριμένη οργάνωση, ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε –εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία- να «τρέφουν» την ψευδαίσθηση που έχουν ότι μπορούν να καταστήσουν το έργο κατασκευής της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα V», Μεσοχώρα».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.